StoryEditorOCM

Bivši HDZ-ovac u Splitu je sve bliže unosnoj šefovskoj fotelji. Župan Boban: ‘Raspisat ćemo natječaj za sve pročelnike‘

Piše Sandra Barčot
27. studenog 2023. - 14:16

Više od dva sata raspravljali su vijećnici Županijske skupštine splitsko-dalmatinske o drugoj točki današnje sjednice, od njih ukupno 37, a riječ je o prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Splitsko-dalmatinske županije gdje se mijenja djelokrug upravnih odjela, no ne povećava se broj odjela već samo provodi "pretumbacija" u pet sektora.

Očekivano, najviše prozivke bilo je zbog osnivanja novog resora u čiju nadležnost "stižu" sport, kultura i tehnička kulturu koji se odvajaju od postojećeg Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu kojim uspješno ravna Tomislav Đonlić (HDZ).

image

Marko Žaja (DP) i Ivica Kukavica (nezavisni)

Saša Burić/Cropix

No kako vladajući HDZ ovise o ruci jednog vijećnika Domovinskog pokreta (Marko Žaja, bivši HDZ-ovac) i pridruženog s Nezavisne liste Imotski (Ivica Kukavica), tražilo se pročelničko mjesto za aktualnog DP-ovca i bivšeg HDZ-ovca Željka Primorca, koji je u toj (ne)formalnoj koalicijskoj suradnji i zaposlen u regionalnoj upravi kao pomoćnik pročelnika u resoru prosvjete i kulture.

Nakon vijećničkih prozivki, prigovora, svađa pa čak i vrijeđanja, koje je trajalo dva sata, odluka je prošla s 25 glasova "za" i 15 oporbenih "protiv" (Skupština ima 47 vijećnika).

SDP-ovka Liljana Caratan Lukšić tražila je i amandman da se u roku 15 dana raspišu natječaji za pročelnike svih resora, njih 14! S jednim obećanjem župana Blaženka Bobana (HDZ):

- Dio rasprave je bio politikanstvo, nismo se bavili bitnim temama; prometom, školama, ulaganjima i važnim projektima za razvoj naše županije. I za kraj dopustite meni koji sam izabran voljom građana, i u mom duhu poštivanja zakona, da raspišem natječaj za pročelnike, za pročelnike svih upravnih odjela, i to kada usvojimo proračun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:55