StoryEditorOCM

Rilje: Sve je to zbog predstojećih parlamentarnih izbora

Piše PSD.
25. svibnja 2011. - 01:16

Nakon žestokih kritika koje su na račun čelnika trogirskog SDP-a i gradonačelnika Grada Trogira Damira Rilju navodno ispalili njegove stranačke kolega iz GO SDP-a prozvavši ga da bi zbog neplaćanja članarine protekle dvije godine mogao ostati bez stranačke iskaznice te zbog niza poslovnih promašaja primjerice da je udvostručio dug Grada i gradskih poduzeća kao i da se osnivanje Holdinga pokazalo kao potpuni promašaj te da  su građani mislili kako  su HDZ i „brkanizacija„ neponovljivi, Rilje je reagirao priopćenjem za javnost.

Tvrdi da su ga iznenadile izjave o tome objavljene na jednom internet portalu bez da mu se dala šansa da i on iznese svoje mišljenje. Ovako se ostavlja dojam da se radi o političkom pamfletu navodi i dodaje kako SDP u Trogiru nije oporbena stranka te da je cijela „priča“ iskonstruirana u pravcu predstojećih  parlamentarnih izbora.

Podsjetio je kako je SDP na proteklim lokalnim izborima u Trogiru u koaliciji s HNS-om LD-om i HSU-om dobio izbore te da im se postizborno  priključila nezavisna lista Dalibora Perice.

Navodi kako demokracija i mogućnost drugačijeg razmišljanja u toj stranci nije uopće sporna te da je ona objektivna realnost. Što se pak njegovog plaćanja članarine tiče, istaknuo je kako je to unutarnja stvar stranke kojoj je član za koju se davno opredijelio kao borac za socijalnu pravdu i demokraciju. 

Podsjetio je i na bremenito financijsko naslijeđe koje mu je ostavila bivša vlast s kojim se svakodnevno sadašnja vlast nosi isplaćujući dugovanja o kojima je mnogo govorio, a koja istražuju mjerodavne institucije RH.

U tom kontekstu naveo je kako upravo zbog nenormalnog trošenja proračunskog novac i njegovog tzv. „pranja“ kroz sportske klubove danas ispaštaju igrači i klubovi koji se ne mogu  financirati osim amaterizma i sporta za djecu i učenike.

Čelnik trogirskih socijaldemokrata obranio se i od napada na promašaj osnivanja Holdinga   ustvrdivši da se ta tvrtka unatoč brojnim naslijeđenim problemima kada su joj oduzete njezine djelatnosti koje je trebalo s puno muke  vratiti „matici“ uspjela održati funkcionalnost i zaposlenost.

Rilje navodi da su sve ostale optužbe na njegov račun neutemeljene i neargumentirane, pa ih kao takve odbacuje. 

Priopćenje je zaključio riječima kako su mnoge revizije izvršile pregled gradske uprave u vremenu u kojemu on „uživa“ u vraćanju dugovanja te da se nada kako će  država pokazati da pravda nije od jučer nego oduvijek pa i ako je spora. Predizborna kampanja je započela, pa ako već ne možemo drugačije idemo ovako „nisko“, zaključuje Rilje u svom priopćenju za javnost.

Gordana Dragan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:36