StoryEditorOCM
DalmacijaRUPA U BLAGAJNI  DAMIR RILJE, GRADONAČELNIK S DUGOM OD 130 MILIJUNA KUNA

Trogir: Nećemo prodati imovinu Grada kao Brođani

Piše PSD.
15. listopada 2009. - 12:52
Pronalazim druga rješenja - projekte koji bi trebali donijeti novac i napuniti praznu blagajnu, kaže gradonačelnik Rilje

S oko 130 milijuna kuna manjka, koji čine proračunska dugovanja, jamstva i obveze, Grad Trogir je pred bankrotom. Problem je to s kojim se koalicijska vlast SDP-a, HNS-a i HSU-a, koje podupire i Nezavisna lista Dalibora Perice, mora nositi i tražiti rješenja za izlazak iz krize koju je ostavila bivša HDZ-ova vlast. Slučaj Slavonskog Broda, koji opterećuju dugovanja do te mjere da mora prodavati svoje nekretnine, neće se, tvrdi trogirski gradonačelnik Damir Rilje, preslikati i na Trogir.

− Neću prodavati gradsku imovinu kako bih riješio financijske dubioze koje su mi ostavili moji prethodnici, bivši gradonačelnik Vedran Rožić i njegov zamjenik Vinko Brkan, koji su to radili, jer to ne bi bilo moralno ni odgovorno pred građanima kojima ona pripada – kazao je Rilje. 

RILJE_STAKLO1-091009.1

I ‘Nobelu‘ duguju

Dodao je kako pronalazi druga rješenja, projekte koji bi trebali donijeti novac i napuniti praznu gradsku blagajnu. Čvrsto vjeruje da će osnivanjem nove tvrtke “Trogir holding”, koja će obavljati komunalne poslove za oko 70.000 građana s područja Trogira, Kaštela, Okruga, Marine i Slatina, u tome i uspjeti. Doznajemo kako je glavninu dugova od oko 111 milijuna kuna već reprogramirao, što s vjerovnicima, što s bankama.

No, on i njegovi suradnici zabrinuti su jer svakodnevno stižu nova zaduženja. Ustvrdio je kako je jučer stiglo 960.000 kuna duga, od kojega 700.000 kuna za uređenje gradske vijećnice, gradskog salona i ureda gradonačelnika i zamjenika, te 260.000 kuna hotelu “Sveti Križ” za domjenke i ugošćavanja. Još nije reprogramirano 1.600.000 kuna duga tvrtki “Nobel” za radove na iskopima Dobrićeva zemljišta u Planom, gdje je trebala niknuti tiskara, zatim oko 4,5 milijuna kuna za zemljište u Miševcu, a tu su i gubici Stanice za tehnički pregled vozila. Gradonačelnik uvredljivim smatra prijedloge nekih iz bivše vladajuće postave o prodaji nekadašnjeg Doma “Mosor” kako bi, prema njihovoj procjeni, namaknuo oko 25 milijuna kuna kojima bi se moglo podmiriti dio dugovanja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:29