StoryEditorOCM
Dalmacijaobavljena primopredaja vlasti nakon izbora

Rilje očekuje potporu Rožića

Piše PSD.
18. lipnja 2009. - 16:20

Bivša trogirska vlast novoj je ostavila 32 milijuna kuna dugovanja i 25 milijuna kuna nepodmirenih potraživanja, i to samo u Gradskoj upravi bez gradskih poduzeća. Istaknuto je to u srijedu na konferenciji za novinare, nakon što je obavljena službena primopredaja vlasti između bivšega gradonačelnika Vedrana Rožića i novog Damira Rilje.

- Tek kada se temeljito pročešlja financijsko poslovanje gradskih tvrtki: Dobrića, Sportskih objekata, Sportskog centra Divulje-Trogir, Kupališta i privezišta, Trogirskog lista i TV Trogir, utvrdit će se stvarno stanje dugovanja - pojasnio je Rilje koji je pored spomenutoga financijskog izvješća od Rožića preuzeo podeblju dokumentaciju o popisu važnijih projekata koji su u realizaciji, izvješće o radu tajništva Grada s listom korisnika poslovnih prostora, Pravilnik o unutarnjem redu Gradske uprave i poslovanju vlastitog pogona, te vrijednosti koeficijenata složenosti poslova u Gradskoj upravi i plan prijema djelatnika u službu u ovoj godini.

Privatna revizija

U dokumentaciji je i izvješće o aktivnostima Upravnog odjela za unutarnju reviziju, te za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i investicije te investicije o projektima koji su u tijeku kao i o poslovnoj kartici grada.

Službeni razgovori o primopredaji između Rilje i njegovih suradnika prije sastanka s novinarima potrajali su oko četiri sata.

Rilje je istaknuo kako od Rožića očekuje da u Saboru, gdje je zastupnik, lobira za važne gradske projekte, što je Rožić, dakako, prihvatio kazavši kako će mu to biti prioritetna zadaća.

Nada se da će se projekti poput izgradnje novog mosta Čiovo-kopno realizirati prema predviđenoj dinamici kao i Ekoprojekt te izgradnja brze ceste Trogir-Klis.

Rožić je podsjetio kako je bivša vlast ostavila novoj prostorno-plansku dokumenaciju na kojoj se dugo radilo, a koja će njegovim nasljednicima uvelike olakšati posao glede ostvarenja brojnih projekata.

Službenim dolaskom Rilje i njegovih dvaju dogradonačelnika, Vedrane Zelalije i Milivoja Šimića, u Gradsku upravu, jučer je stigla i neovisna privatna revizija.

tekst i foto: Gordana DRAGAN/EPEHA

Danas se formira GV

Za danas je sazvana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća. Vijeće čini sedam vijećnika koalicije SDP-HNS-HSU, isto toliko koalicije HDZ-HSS-HSLS i HSP-ova pravaškog bloka te jednog vijećnika Nezavisne liste Dalibora Perice. Konstituirajuću sjednicu otvorit će najstariji vijećnik, Ivan Šago iz HSU-a.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:29