StoryEditorOCM
DalmacijaBIVŠA SINDIKALISTICA POSRNULE ‘DALMATINKE’

Radonja: Marić je služio braći Ladinijima

Piše PSD.
21. svibnja 2010. - 22:43

O svojem iskustvu s Jozom Marićem i članovima njegova sindikata u “Dalmatinki novoj” mogu reći sve najgore. Ja i članovi Nezavisnog sindikata osim braće Ladini protiv sebe smo imali članove HUS-a iza kojih je stajao Marić. Oni se i danas bore protiv interesa radnika – kaže Iva Radonja, bivša predsjednica Nezavisnog sindikata “Dalmatinke nove” i danas predsjednica Odbora vjerovnika te tvrtke.

- Marić je otvoreno preko svojih malobrojnih članova radio protiv većine zaposlenih u “Dalmatinki novoj”, a u interesu braće Ladini čiji je bio igrač. Jednom prilikom je izrijekom kazao da je naš sindikat kriv što je “Dalmatinka nova” zapala u teškoće te da nam zbog toga Ladiniji ne mogu isplaćivati plaće.

- Tada smo jedva spriječili grupu radnika da se s njim fizički ne obračunaju, ali su ga žestoko ispsovali. Iz njegova sindikata su izmišljali da smo mi krivotvorili potpise radnika koji su predlagali stečaj. Jozo Marić je s braćom Ladini redovito arčio po splitskim, kliškim i restoranima u Cetinskoj krajini – kaže Radonja.

T. Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 12:26