StoryEditorOCM
Dalmacijaponišten natječaj za uređenje terena oko doma cetinskih ‘vitezova’

Pripetavanje: Alkarski dvori neće se otvoriti u zadanom roku

Piše PSD.
30. lipnja 2009. - 21:19

Gradsko povjerenstvo se, prema riječima njegove članice, inače zamjenice gradonačelnika Elene Perković Paloš, odlučilo na taj potez ne prihvaćajući samo parcijalno rješenje uređenja ulica oko Alkarskih dvora

Poništen natječaj za radove uređenja terena oko Alkarskih dvora Gradsko povjerenstvo grada Sinja za postupk javne nabave poništilo je natječaj za odabir izvođača radova uređenja terena oko Alkarskih dvora.

Kako je obrazližila članica Povjerenstva i zamjenica gradonačelnika Elena Perković Paloš, natječaj je poništen sukladno članku 94. točka 1 Zakona o javnoj nabavi, jer je utvrđeno kako postoji još jedno idejno rješenje uređenja područja terena-jug oko Alkarskih dvora, čime se dovodii u pitanje Odluka o objavljivanju pozivaza nadmetanje temeljem idejnog rješenja Ante Kuzmanića kao jednog od dva moguća i ponuđena rješenja uređenja terena.

Natječaj je također poništen i iz razloga što je kao rok izvedbe predviđeno 30 dana, a utvrđeno je da troškovnikom nije obuhvaćeno izvođenje radova rekonstrukcije vodovodne mreže kao i radova nivelizacije kanalizacijskih šahti, a što u bitnom onemogućava predviđeni rok izvedbe radova.

Vrijednost radova, kako smo neslužbeno doznali, iznosi oko 1,2 milijuna kuna, a problem je nastao kada je povjerenstvo otvorilo ponudu “Cetine” d.d. Sinj koja je izabrana kao povoljnija te utvrdilo kako u sklopu rekonstrukcije ulice Put Petrovca, što bi u stvari trebalo biti uređenje terena oko Alkarskih dvora, nije predviđeno izvođenje radova rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže.

 Inače je u idejnom rješenju predviđeno kako će se dobar dio ulice Put Petrovca “uniziti” za oko 80 cm, a samim time bi se trebala izvršiti i rekonstrukcija cijele komunalne infrastrukture.

U Viteškom alkarskom društvu nisu zadovoljni ovom odlukom povjerenstva, jer, kako je rekao predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić, to će znatno usporiti radove te tako Alkarski dvori neće biti otvoreni u predviđenom roku. Jukić je naglasio da će to poremetiti i odnose s poslovnim partnerima VAD-a koji su iznajmili poslovne prostore u dvorima, jer VAD je preuzeo obveze prema njima, a očito je da ih neće moći ispuniti.

- Ovaj Natječaj je raspisalo bivše Poglavarstvo neposredno prije izbora, koje očito nije dobro pripremilo tender dokumentaciju, i nas je dočekao nedovršen posao. Mi smo ponude otvorili 23. lipnja, ali sukladno Zakonu o javnoj nabavi nismo mogli završiti Natječaj niti uputiti izvođača u radove.

Osim toga, mi smo za plansko, a ne parcijalno rješenje uređenja ulica oko Alkarskih dvora, pa tako i ostalih gradskih ulica. Narodski rečeno, ne želimo da se dogodi ono naše poznato, raskopaj, zakopaj pa opet raskopaj, pogotovu u srcu grada gdje su trgovine, obrti, kafići, dakle i tim ljudima i građanima koji tu stanuju priredili bismo mjesece nezadovoljstva - rekla je Elena Perković Paloš.

Gradska uprava će tako morati raspisati novi Natječaj i to u što skorijem roku.

Vito Perić / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:46