StoryEditorOCM
Zagora4. kolovoza

Za slavodobitnika 309. Sinjske alke nadmetat će se 17 alkara, vojvoda Šušnjara: ‘Očekujem dobro gađanje i visoke punte‘

Piše Toni Paštar
26. srpnja 2024. - 19:22

Za slavodobitnika 309. Sinjske alke koja će se pod pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića održati 4. kolovoza nadmetat će se 17 alkara kopljanika među kojima će biti i kopljanik – debitant Josip Jadrijević.

Tako je uz pomoć alaj-čauša Ivice Filipovića Grčića odredio alkarski vojvoda Mario Šušnjara koji je svoju odluku objavio alkarima u petak poslijepodne, prije polaska na probe na alkarsko trkalište.

Tome činu nazočili su članovi alkarske uprave, Časnog suda i Nadzornog odbora Viteškog alkarskog društva.

Za 309. slavodobitnika nadmetat će se: alaj-čauš Ivica Filipović Grčić, Ante Runje, zamjenik alaj-čauša, Tino Radanović, Ivo Zorica, slavodobitnik 308. Sinjske alke, Jure Domazet Lošo, Andrija Hrgović, Ante Zorica, Pavao Prolić, Frano Ivković, Frano Talaja, Marko Vrca, Martin Šušnjara, Filip Vučemilo, Bože Mandac, Stipe Bogdan, Mihovil Župa i debitant Josip Jadrijević.

Alkarski barjak nosit će dugogodišnji alkar Kristijan Bikić, a u njegovoj pratnji jahat će alkari Branimir Vučković, Paulo Stupalo, Josip Gugić te trojica debitanata Josip Benja, Mirko Vučković i Miro Filipović Grčić. Ove godine na dužnosti vojvodinog ađutanta bit će alkar Davor Svalina.

Prije nego je pred postrojenim kandidatima za ovogodišnju alkarsku povorku objavio svoju odluku vojvoda Mario Šušnjara zahvalio im je na zalaganju i uloženom trudu na izvrsno odrađenim pripremama.

O svojoj odluci Šušnjara nam je kazao: "Ovo je ekipa s kojom idemo časno otrčati 309. Sinjsku alku. U nedjelju očekujem dobro gađanje i visoke punte, junački i viteški boj, da publika uživa i da u alkarskom Sinju doživi čojstvo, junaštvo i viteštvo, da ostvare jedan pravi doživljaj. Debitant Josip Jadrijević je hrvatski reprezentativac u preponskom jahanju, posljednje tri godine bio je moj ađutant i sasvim zasluženo je izborio mjesto među kopljanicima. U preponskom sportu kroz posljednje dvije godine ostvario je sve moguće pobjede. Dolazi iz alkarske obitelji pa je za očekivati da će biti uspješan alkar. Debitanti u pratnji barjaka su mladići pred kojima je alkarska budućnost".

- S alkarima jašim 14 godina, a 4 godine sam u alkarskoj povorci od čega zadnje tri godine vojvodin ađutant. Zadovoljan sam, veseo, sretan. Hvala alkarskom vojvodi na povjerenju. Najveseliji će biti moj otac Darko koji je bio dugogodišnji alkar – kazao nam je debitant Josip Jadrijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:24