StoryEditorOCM
Dalmacijazaštitni znak našeg turizma

Plava zastava zavijorila se nad Zlatnim ratom

Piše PSD.
6. lipnja 2012. - 23:15
Na plaži Zlatni rat u Bolu i Tri mosta u Supetru u utorak su se prvi put zavijorile Plave zastave, prestižna međunarodna ekološka priznanja koja simboliziraju čistoću mora, uređenost plaža i sigurnost kupača.

Na Zlatnome ratu, napoznatijoj hrvatskoj plaži i zaštitnom znaku našeg turizma, Plavu zastavu je, uz taktove puhačkog orkestra Brassčuta iz Pučišća, podigao župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader. Podizanju zastave bio je nazočan i dr. Ante Kutle, predsjednik Udruge Lijepa naša koja je nacionalni koordinator i voditelj projekta Plava zastava u Hrvatskoj.

Po njegovim riječima, u Hrvatskoj će ovih dana Plava zastava biti podignuta na 106 plaža i u 18 marina. Plaža Zlatni rat u svim svjetskim anketama u pravilu zbog svoje ljepote i atraktivnosti zauzima sam vrh, a tvrdi se da je to jedina plaža na svijetu koja okomito dira obalu. Sa svojim bijelom oblucima dospjela je na naslovnice prestižnih svjetskih tiskovina.

Legenda priča da se među njezinim oblucima nalazi kamen sreće, školjka u obliku puža, i tko je pronađe, ostaje miljenikom sreće čitavog života. Takva plaža zaslužuje da se na njoj vijori Plava zastava, na što je ponosan bio Tomislav Marčić, direktor komunalnog društva “Grabov rat” koja je koncesionar na Zlatnome ratu, naglasivši što ona sve znači za turistički Bol i kako će se Plava zastava trajno vijoriti na njoj. Predsjednik Općinskog vijeća Bola Jakša Marinković istaknuo je kako i ovim činom Bol potvrđuje kako je brušenje ponude imperativ pred kojim nema uzmaka.

Pohvala Bračanima

Plavu zastavu u Supetru na visoki jarbol zajednički su podigli župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader i Marion Duzich, direktor i većinski vlasnik hotelijerske kuće “Svpetrvshoteli” koja je dugogodišnji koncesionar na plaži Tri mosta. Prema riječima Mariona Duzicha, u proteklih desetak godina u tu je plažu uloženo pola milijuna eura da bi postala ono što jest i da bi mogla istaknuti Plavu zastavu.

Zahvaljujući ulaganjima u obogaćivanje ponude, među kojima su sadržaji na plažama bitni, u toj hotelskoj kući, kazano je na svečanosti, ovih je dana svih 1300 postelja zauzeto pa se traži soba više. Župan Sanader čestitao je Bračanima na dobivenim Plavim zastavama, što najbolje svjedoči kako konkretnim akcijama žele podignuti razinu svekolike turističke ponude i sigurnost gostiju na plažama i prilikom kupanja.

Došli smo, zaključio je župan Sanader, i Boljanima i Supetranima odati prizananje i dati im novi poticaj u njihovim daljnjim ambicioznim projektima. Uz župana Sanadera podizanju zastave bili su nazočni njegovi suradnici, novoizabrani direktor turističkog ureda županijske TZ-e Joško Stella, čelnici grada Supetra i općine Bol, turistički djelatnici ali i mnogi gosti koji su se zatekli na tim najljepšim bračkim plažama.

 

IVICA RADIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 05:39