StoryEditorOCM

Peronja: Kerumove izjave neprimjerene položaju koji obnaša, ali ostajemo u koaliciji

Piše PSD.
28. rujna 2009. - 16:08

Novog ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dat će Nezavisna lista Željka Keruma, rekao je Kruno Peronja, predsjednik županijskog HDZ-a na jučerašnjoj (ponedjeljak) konferenciji za novinare.

Unatoč najavi splitskog gradonačelnika Željka Keruma da će njegova sestra Nevenka Bečić zamjeniti HDZ-ovca Tomislava Goju na dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Splita, te usprkos oštrim riječima koje razmjenjuju Dujomir Marasović, predsjednik splitskog HDZ-a, i gradonačelnik Kerum, koalicija HDZ-a i NLŽK se nastavlja na županijskoj razini.

- Model suradnje sa NLŽK je podjela odgovornosti na način da članovi Liste sudjeluju u radu upravnih vijeća i nadzornih odbora ustanova i tvrtki kojima je županija osnivač ili vlasnik i to proporcionalno broju mandata osvojenih na izborima za županijsku skupštinu, objasnio je Peronja, te dodao da takav model preporučuje svim gradovima i općinama u Županiji, a sugerirat će ga i Dujomiru Marasoviću i Željku Kerumu.

Peronja se posebno osvrnuo na činjenicu da se Split u medijima prikazuje kao grad slučaj, te je naglasio da smo imali dobru turističku sezonu, da radnici u splitskom i trogirskom brodogradilištu redovito primaju plaće, da su trajekti Brodogradilišta specijalnih objekata visoke kvalitete, a podsjetio je i na sportske uspjehe Blanke Vlašić.

- Sramotno je da se Split prikazuje kao grad slučaj zbog jedne TV emisije u kojoj je jedna osoba dala izjave neprimjerene svom položaju. Svatko ima pravo iskoristiti sto dana za naučiti kako razvijati dobre odnose, kako se držati zakona i Ustava, zaključio je Peronja.

D. Čolović / EPEHA




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 11:50