StoryEditorOCM
OtociVEĆ MIRIŠE

Ove godine paški sir bit će vrhunske kvalitete. I bit će ga dosta. A što će biti s cijenom, hoće li biti ‘po zlato‘?

Piše Jozo vrdoljak
2. travnja 2024. - 19:26

Prošla godina... prošlu godinu treba zaboraviti. Prvi je put to zabilježeno u povijesti da su paški proizvođači ostali bez – paškog sira. Ne ponovilo se. I zbog njih i zbog ljubitelja te vrhunske delicije.

S proljeća je Udruga proizvođača paškog sira (okuplja 11 meštara od sira) organizirala u hotelu "Boškinac" degustaciju ovogodišnjih mladih paških sireva. Prvo degustacija, pa tržište. Iako je trenutak vrhunac mužnje i prerade u paškim siranama, ovogodišnji paški sir će, sudeći prema onome što je predstavljeno, biti odlične kvalitete.

Martina Pernar Škunca, predsjednica Udruge proizvođača paškog sira, kaže da su proizvođači, ali i kupci, jedva čekali ovogodišnju proizvodnju.

– Zadovoljni smo kako protječe sezona mužnje. Zahvaljujući toploj zimi i ranijo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 07:23