StoryEditorOCM
ObalaKILOMETARSKA KOLONA

Kaos u prometu na izlazu iz Splita: baš jutros su se uhvatili mijenjati (ne)bitnu stvar na Magistrali, vozači ‘luduju‘

Piše Gordan Zubčić
20. svibnja 2024. - 09:21
Zar svi domaći vozači koji cestarinu za državne prometnice ovog ranga plaćaju najmanje dvaput, prilikom registracije vozila i u svakoj litri kupljenoga goriva, nisu zaslužili da ne krepavaju u suvišnim gužvama?!Tom Dubravec/Cropix

Gužve jutros vladaju na izlazu iz Splita prema Solinu i Kaštelima? Ma nije moguće...

Ponedjeljak, početak radnog i nastavnog tjedna, kao i zahuktavanje turističke sezone "pumpaju" kolone, jer političari i državne tvrtke samo što nisu ostvarili sve obećane projekte za prometno "otčepljivanje" Splita i bliže okolice. A kad će, ne zna se...

Međutim, kilometarske kolone prema solinskoj Širini i dalje duž Jadranske magistrale izaziva najnoviji biser naših cestara. Baš jutros su dobili nalog s više razine da promijene informacijske ploče iznad solinske obilaznice, prije skretanja za Sveti Kajo i Kaštel Sućurac.

Treba li reći čime je rezultiralo suženje kolnika? Kolona u prilaznom smjeru počinje gotovo pa još u Splitu.

Daleko od toga da informacijski zastarjele i izblijedjele ploče nije trebalo zamijeniti novima. Aktualne "table" stare su koliko i solinska obilaznica, dakle, 37 godina, što samo po sebi govori o sustavu održavanja državnih prometnica.

No, ako se već ne žele plaćati noćni radni sati, zbog čega se posao nije mogao obaviti tijekom vikenda, kada je broj vozila značajno manji, primjerice u subotu poslijepodne ili tijekom nedjelje. Zar svi domaći vozači koji cestarinu za državne prometnice ovog ranga plaćaju najmanje dvaput, prilikom registracije vozila i u svakoj litri kupljenoga goriva, nisu zaslužili da ne krepavaju u suvišnim gužvama?!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 11:04