StoryEditorOCM
S mora i krajaŽIVOT U KOLONI

Čudo se dogodilo: brza cesta na izlazu iz Splita od jutros otvorena u punoj širini, evo kada se vraćaju nesnosne gužve

Piše Toni Paštar
29. svibnja 2024. - 09:09

Vozači koji iz smjera Sinja i Dugopolja prema Splitu svakodnevno putuju brzom cestom Klis – Solin u srijedu ujutro ugodno su se iznenadili.

Ponovno su postala prohodna oba kolnika državne prometnice. Podsjetimo, zbog izgradnje budućeg čvora Mravince, odnosno triju podvožnjaka pod kolnicima brze ceste, kao prve faze novi splitske obilaznice na potezu Mravince – TTTS, sav promet u blizini gradilišta bio je preusmjeren na zapadni kolnik, uključujući i zapadnu cijev tunela "Mravince".

Na poba prilazna smjera su se svakodnevno, naročito u jutarnjim i poslijepodnevnim špicama, stvarale duge i nesnosne kolone, a ništa bolje nije bilo ni tijekom vikenda.

Namjeravaju li poduzeti nešto kako bi se povećala prohodnost tom izuzetno opterećenom prometnicom, barem privremeno, prije mjesec dana pitali smo "Hrvatske ceste". U njihovu odgovoru, koji je Slobodna objavila na svojim stranicama, naveli su da su podvožnjaci "Mravince 3 i 4" pri kraju izgradnje te da će prije početka izgradnje trećega podvožnjaka na istom čvoru i preusmjeravanja prometa na istočni kolnik, kako bi se do sada otvoreni mogao zatvoriti zbog nastavka radova, kako je prvotno bilo planirano, odlučili u vremenu od 1. lipnja do 1. listopada ukloniti privremenu regulaciju i za sav promet otvoriti oba kolnička traka brze ceste.

To su, na zadovoljstvo vozača, napravili tri dana prije najavljenog roka, a uoči za mnoge produženog vikenda i gužvi koje će uslijediti danas nakon završetka radnog vremena u većini splitskih i solinskih javnih službi, škola i tvrtki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 15:20