StoryEditorOCM
ObalaGNJUSNA ŠKRABOTINA

Hostel u vlasništvu najpoznatijeg splitskog vulkanizera osvanuo ‘ukrašen‘ rasističkom porukom, donosimo slike s terena

Piše Dalmacija SD
12. veljače 2024. - 14:24

Nije dugo trebalo da se ispolje sirove ili bolje rečeno surove strasti dijela naših građana prema radnicima iz azijskih država.

Naravno da i dalje prevladavaju simpatije prema dostavljačima, prodavačima, konobarima, građevinarima, pa i poštarima s nama bližeg ili daljeg Istoka, ali očito ne kod svih "domaćih ljudi". Kao da mnogi od njih zaboravljaju da su i njihovi djedovi i očevi zarađivali težak kruh na europskom Zapadu ili i danas to čine, a da su pri tome i hrvatski gastarbajteri u tom kontekstu - stranci.

O sramotnom odnosu prema inozemnim djelatnicima, da ne kažemo rasizmu, svjedoči i gnjusan grafit koji je osvanuo na ogradnom zidu zgrade u Matoševoj ulici u Solinu, nedaleko od solinsko-splitske obilaznice, u kojoj se nalazi hostel "Šakić", u vlasništvu Ivice Šakića, jednog od najpoznatijih splitskih vulkanizera.

Objekt smješten uz dvije državne ceste, jer je, osim Magistrale, i Matoševa ulica u tom statusu, već je ranije izazvao niz komentara zbog osebujnih fasadnih boja, a sada se našao na meti ispisivača rasističkih grafita.

image
Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 02:12