StoryEditorOCM
Obalaispričao se

Solinski gradonačelnik posuo se pepelom zbog kašnjenja važnog projekta i povukao neočekivani potez: ‘Nema opravdanja...‘

Piše SPLIT SD
24. srpnja 2024. - 11:45

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević na svom Facebook profilu podijelio je fotografije koje otkrivaju kako će izgledati nove grobnice u Kučinama.

- Stanovnici Kučina opravdano su nezadovoljni dinamikom kojom se realiziralo proširenje i privođenje svrsi groblja u Kučinama.

Njihovo nezadovoljstvo dijelim i ja, jer sam i ja očekivao skori završetak tog projekta kojeg Kučinjani čekaju već godinama.

image
Dalibor Ninčević/Facebook

No, bez obzira što je ponekad teško opisat sve poteškoće s kojima se u realizaciji pojedinog projekta susretnemo, od loših projekata, nepreciznih troškovnika, izvođača kojima su ti, u financijskom smislu, "mali" projekti usputni (a ipak se uredno javljaju na javne natječaje), nema opravdanja za ovoliko dugo kašnjenje, zato dio odgovornosti preuzimam i na sebe.

Zbog svega gore navedenog, donio sam odluku o raskidanju ugovora s dosadašnjim izvođačima, izrađen je novi projekt proširenja i sanacije, te kroz koji dan pokrećemo nabavu za izvođenje radova na proširenju i uređenju novih grobnica.

image
Dalibor Ninčević/Facebook

Ovih dana, neovisno o tom projektu, započinju i radovi na sanaciji postojećih staza, kako na groblju u Kućinama, tako i na sanaciji staza među grobnim poljima na Solinskom Novom groblju.

Ovim putem obavještavam i vas, drage Solinjake i Solinjani, koji svakodnevno zovete ili dolazite u gradsku upravu raspitujući se o novim grobnicama kako je završen postupak javne nabave za odabir izvođača radova na projektu izgradnje dodatnog grobnog polja sa više od 80 grobnica na Novom groblju u Solinu, te će nakon odabira, izvođač uskoro biti uveden u posao.

Drage moje Kučinke i Kučinjani još jednom primite moju ispriku, hvala Vam na razumijevanju, možda nije velika utjeha, ali konačno će se groblje u Kučinama primjereno urediti - naveo je Ninčević.

image
Dalibor Ninčević/Facebook
image
Facebook/Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 12:07