StoryEditorOCM
Dalmacijabijela noć

Nije neka mećava, ali za Dalmaciju - prava egzotika: Sinjani se izašli grudati na ulice, zabijelili Klis i Dugopolje, snježni prizori stižu i sa Zadvarja...

Piše S. J. T., PSD
9. siječnja 2019. - 00:27
snijeg00

Gusti snijeg i dalje pada u Sinju i cijeloj Cetinskoj krajini. Visina snijega varira od 5 do 10 cm, ali ako ovako nastavi padati pokrivač bi do ujutro mogao biti kudikamo veći.

Glavne gradske ceste su trenutno prohodne, ali vozače upozoravamo da bez zimskih ili univerzalnih guma ne kreću put Zagore. Snježne radosti su na ulice izmamile brojne građane, najviše mlade koji su se bacili na grudanje.

Obilno sniježi i u Dugopolju, odakle nam čitateljica šalje snimku sa svog balkona te nas Splićane (koje je opet zaobišlo!) sve poziva sutra na grudanje.



S Makarske rivijere javio nam se fotoreporter Makarske kronike sa sjajnim snježnim fotografijama sa Zadvarja i iz Gornjih Brela. 

 

 A s Klisa nam fotografije šalje naš čitatelj Siniša Radić koji, kao ni mnogi Dalmatinci večeras, nije uspio odoljeti điru po snijegu koji je u našim krajevima prava egzotika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:28