StoryEditorOCM
DalmacijaNAKON ODLUKE POVJERENSTVA, KOMIŠKA GRADONAČELNICA TONKA IVČEVIĆ TVRDI :

NAČELNICA SE PRIJAVILA ZA POS Nisam u sukobu interesa, iako sam u Povjerenstvu

Piše PSD.
26. studenog 2009. - 18:41

Tonka Ivčević
Očito sam pogriješila što se nisam izuzela iz cjelokupnog postupka, ali mislila sam da je dovoljno što nisam sudjelovala u odlučivanju o listi prvenstva. Ne smatram da sam prekršila zakon, niti da sam u sukobu interesa – kazala nam je komiška gradonačelnica Tonka Ivčević nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo da je Ivčević iskoristila gradonačelničku funkciju, jer se natjecala za POS-ove stanove te je mogla utjecati na odluku izvršne vlasti da bi postigla osobni probitak. Izrečena joj je sankcija javnog objavljivanja odluke Povjerenstva o vlastitu trošku.

 - U Povjerenstvu sam sudjelovala samo kao netko tko je obavio “tehničke” stvari, dakle, potpisao odluke koje su opće. Uvjete za stjecanje prava nisam propisala ja, niti Grad Komiža, već su oni jedinstveni – pojasnila je komiška gradonačelnica.

Postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa pokrenut je na prijedlog njezina političkog rivala, HDZ-ovca Miće Sviličića, koji je SDP-ovu gradonačelnicu prijavio uoči ovogodišnjih lokalnih izbora. Utvrđeno je da je komiško Poglavarstvo imenovalo Povjerenstvo za provedbu POS-a, čiji je član bila i gradonačelnica.

Tonka Ivčević potpisala je odluku o uvjetima za određivanje reda prvenstva na kupnju POS-ovih stanova te natječaj za prikupljanje zahtjeva, no nije sudjelovala u utvrđivanju liste prvenstva, na kojoj su ona i njezin suprug zauzeli 20. mjesto od ukupno 64 prijavljenih na natječaj.

Bez obzira što se Ivčević izuzela iz postupka odlučivanja, Povjerenstvo je utvrdilo da se komiška gradonačelnica trebala pisanom izjavom izuzeti iz svih radnji u postupku stjecanja prava na kupnju POS-ova stana. Tonka Ivčević i njezin suprug nemaju riješeno stambeno pitanje.

Tina Disopra
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 18:33