StoryEditorOCM
Dalmacijavrije na škoju

HDZ optužuje SDP-ovu gradonačelnicu Komiže za nepotizam i uništavanje grada

Piše PSD.
10. lipnja 2015. - 18:44
SDP na Visu provodi kadroviranje po rodbinskim i prijateljskim linijama, a najveći apsurd je to što je na mjestu direktora Hotelskog poduzeća 'Modre špilje' nestručan čovjek - konobar, Edo Bogdanović.

Tvrdi to Mićo Sviličić, predsjednik HDZ-a Komiže, koji je na stranačku konferenciju za novinare potegao sve od Visa kako bi medijima rekao što se na otoku događa:

- Gradonačelnica Tonka Ivčević u Komiži zapošljava po stranačkom ključu, te po prijateljskim, a ne stručnim vezama, a za to vrijeme oni koji vrijede postaju - nepodobni, kaže Sviličić.

- Doživio sam da su mi ukinuli radno mjesto iako sam godinama radio na izdavanju lokacijskih dozvola, a sve zato jer govorim i mislim drugačije. Završio sam Srednju građevinsku školu, bio sam kvalificiran za te poslove, a onda sam doznao da sam premješten. Zbog svega sam odlučio prekinuti radni odnos na što imam pravo po Zakonu o radu, no premda sam morao dobijati plaću, plaće nemam, kaže Sviličić.

Za to vrijeme, u Nautičkom centru d.o.o. ubire se lijepi iznos od turizma a tamo kako kaže, stoluju direktori sa završenom srednjom školom koje je postavila Tonka Ivčević po kriteriju - stranačke knjižice.

Podsjetio je Sviličić i na prvog čovjeka SDP-a:

- Milanović je na stranačkoj konvenciji rekao kako ne žele malu rodijačku državu, već žele raditi pravi posao, a to se na Visu upravo događa, veli Sviličić.

Na otoku koji je geografski daleko od ostatka zemlje, slaba je zaposlenost, nešto bolje je u turizmu, no više od 50 posto stanovnika je nezaposleno. Uništene su brojne tvrtke, od Neptuna, preko Modre špilje, a u Nautičkom centru, kako kaže, mogu raditi samo podobni, pa se i na taj način vidi kako se provodi Plan 21.

Domaćin u stranačkim prostorijama u Splitu bio mu je je Ante Bačić, predsjednik županijske organizacije Mladeži HDZ-a.

O. KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 03:31