StoryEditorOCM

HVARSKA BUNA ‘Zlo mi je od odgovora kapetana Franičevića’

Piše PSD.
16. ožujka 2010. - 22:31
Tko još vodi brigu o nezadovoljstvu građana, udruga, pa i čelnika jedinica lokalne samouprave, pogotovo ako su oni s nekog od naših otoka, pitali su se Hvarani kada su saznali odgovor Agencije za obalni linijski pomorski promet na prosvjede vezane za ukidanje jednog dnevnog putovanja na liniji Split – Stari Grad (br. 635).

Osim činjenice da će ostati samo tri putovanja, stanovnike Hvara je razočarala, kažu, i određena doza arogancije u odgovoru ravnatelja, kapetana Ivana Franičevića, koji je i sam otočanin.

“Agencija u okviru njezinih zakonskih ovlasti uistinu čini sve kako bi se svim otocima i svim otočanima osigurala najviša razina kvalitete povezanosti s kopnom. To neupitno vrijedi i za otok Hvar. Upravo u svjetlu te činjenice čudi nas vaš zahtjev da vam u roku od pet dana Agencija vrati ukinuto putovanje.

Putovanja na državnim linijama se nikome, pa tako ni Hvaranima, niti oduzimaju, niti vraćaju”, piše Franičević i dodaje kako je broj putovanja na pojedinim trajektnim linijama smanjen isključivo da bi se uštedjelo 35 milijuna kuna, napominjući kako od 1. lipnja do 30. rujna ipak neće biti redukcija.

Udri po otočanima

Gradonačelnica Starog Grada Đurđica Plančić kaže da joj je došlo zlo kad je vidjela odgovor Agencije koja tvrdi i da se nitko na redukcije ne žali osim Hvarana.

- Ispada da jedino još na Hvaru žive otočani, a ako se s ovakvom politikom nastavi ubrzo će nestati i njih - ogorčena je Đurđica Plančić.

Ravnatelj Franičević je, naime, poručio čelnicima hvarskih gradova i općina kako je “znakovito da, osim s Hvara, s nijednoga drugoga otoka koji je obuhvaćen smanjenjem broja putovanja u izvansezoni nisu stigli ultimativni zahtjevi za vraćanjem linija, što iskazuje da su ti otočani svjesni ozbiljnosti aktualnog gospodarskog trenutka u RH, te potrebe odricanja.”

mirko crnčević / epeha

Agencija: Veze su kvalitetne

“I nakon ukidanja jednog putovanja do 31. svibnja 2010. otok Hvar ostaje kvalitetno povezan s tri dnevna putovanja na toj liniji, sa šest putovanja dnevno na trajektnoj liniji Sućuraj – Drvenik, te dvjema brodskim linijama preko grada Hvara i brzobrodskom linijom iz Jelse”, stoji, među ostalim, u odgovoru Agencije za obalni linijski pomorski promet Hvaranima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:37