StoryEditorOCM
Dalmacijaopasan za okolinu

Doznajemo 'na čemu' je bio 29-godišnjak koji je demolirao 'Prometov' autobus; Neposredno prije razbijačkog pohoda, dva tjedna proveo je u pritvoru

25. veljače 2019. - 22:02

Testovi na opojnu drogu pokazali su kako je 29-godišnjak koji je u Sv. Kaji u nedjelju oko 6 sati ujutro razbijao "Prometov" autobus bio pod utjecajem amfetamina.

Večer prije bio je na partyju u Solinu, nakon kojeg je imao psihotičnu reakciju zbog konzumacije sintetičke droge. Do daljnjega će biti zadržan na Odjelu psihijatrije KBC-a Split jer se smatra opasnim za okolinu.

Nakon što mu se stabilizira stanje, otpustit će se na liječenje te će se obavijestiti policija, koja nije mogla provesti kriminalističku obradu upravo zbog neubrojivog stanja 29-godišnjaka.

Neposredno prije razbijačkog pohoda, mladić je bio 15 dana u pritvoru po odluci prekršajnog suda zbog nasilja u obitelji jer je razbijao ulazna vrata stana jednog od roditelja.

 

 

Probleme s drogom ima otprije, više od pet godina, kada mu je dijagnosticirana i depresija. Kod 29-godišnjaka se s vremenom razvila politoksikomanija, tj. istodobna ovisnost o nekoliko narkotika, uključujući i alkohol. Do sada je već jednom bio zaprimljen na psihijatriji splitske bolnice.

U nedjelju ujutro je hospitaliziran pod dijagnozom akutne psihotične reakcije zbog konzumacije droge, nakon što su testovi urina pokazali da je uzeo amfetamine.

Njegovo ponašanje upućivalo je i laičkom oku na utjecaj droge jer je na hladnoći, odjeven samo u kratke rukave i hlače, najprije pokušavao zaustaviti nekoliko automobila, nakon čega je istrgnutim brisačem razbijao autobus. Pri tome je govorio nesuvisle stvari, a, srećom, nije napao ni vozača ni putnike iz autobusa.

Direktor 'Prometa' nakon nezapamćenog divljaštva u Kaštelima: Vozač demoliranog autobusa od danas je na bolovanju, pretrpio je jako veliki šok i treba doći k sebi. To mu je već drugi napad na radnom mjestu

Prepriječio put Prometovom autobusu i krenuo u napad: policija ga u rastrojenom stanju odvela na Psihijatriju; Vozač je još u šoku: Razbio je staklo i sjeo na moje mjesto, htio je voziti

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. siječanj 2023 19:19