StoryEditorOCM
DalmacijaSOLINSKI ŽUPNik SAVJETOVAO PASTVU ZA VRIJEME MISE

Don Vinko Sanader na misi: Ne glasajte za Lucifera

Piše PSD.
4. siječnja 2010. - 22:47

Solinski župnik don Vinko Sanader, brat Ive Sanadera, također se aktivno uključio u kampanju za predstojeće izbore te je, prenosi portal Index.hr, poručio vjernicima za vrijeme nedjeljne mise da u drugom krugu predsjedničkih izbora ne “glasuju za Lucifera”.

Tko je Lucifer, Sanader nije naveo, ali je očito, zaključuju mediji, da se radi o krajnje degutantnome napadu na SDP-ovca Ivu Josipovića.

U SDP-u nisu previše htjeli komentirati napad na Josipovića, navodeći da, ako optužbe dolaze od obitelji Sanader, koja proteklih dana i nema neki ugled u javnosti, to samo može pomoći njihovu kandidatu.

- Ta izjava je potpuno promašena i govori kolika dezorijentiranost vlada u obitelji Sanader, pa se služe i ovakvim neumjesnim rječnikom. Očito je da Sanader i njegova obitelj podržavaju Bandića, to su dva ista mentalna sklopa. To je sve što imam reći, kaže sada jedan od najutjecajnijih SDP-ovaca Željko Jovanović, dok se u uredu don Vinka Sanadera nitko nije javljao na telefon, pa smo ostali bez objašnjenja poznatog župnika.

SAŠA JADRIJEVIĆ TOMAS

Petrinja: lecima blatili Josipovića ispred crkve

Što se više bliži kraju predsjednička kampanja, postaje sve žešća i prljavija. Tako je u nedjelju nakon mise u petrinjskoj crkvi svetog Lovre vjernike na izlazu dočekalo nekoliko maloljetnika s lecima koji blate SDP-ova kandidata Ivu Josipovića, a veličaju nezavisnoga predsjedničkog kandidata Milana Bandića.

Pod nazivom “Hrvati, birajte” na letku su autori naveli “pozitivne” strane Milana Bandića i “negativne” Ive Josipovića. Tako je prvo spomenuto da je Bandić vjernik katolik, dok je Ivo Josipović agnostik (nevjernik).

Letak koji uzdiže Milana Bandića navodi kako je on domoljub, dokazani radnik i neovisan kandidat koji će služiti hrvatskom čovjeku, nasuprot njegovu protukandidatu za kojeg tvrde da je, “zahvaljujući glazbenom haraču, koji je sam uveo, postao najveći tajkun među političarima”.

Osim toga, autor letka tvrdi da je Josipović “kreditiran” (maznuo lovu, 138 tisuća njemačkih maraka od posmrtne pripomoći, a nasuprot toj tvrdnji ističe se Bandićeva prednost - “ustanovio Dan branitelja kao službeni blagdan Grada Zagreba”.

Nadalje se Josipovića optužuje da je “tvorac optužnica i deklaracije po kojoj su hrvatski generali izručeni Haagu i zagovaratelj dvostrukog prava glasa za Srbe (iz obiteljskih razloga)”, a u tom slučaju navodi se Bandićeva prednost - “izgradio Spomendom Ovčara”.

Autor letka “Hrvati, birajte” Josipoviću pripisuje “pomoć Međunarodnom sudu u Haagu u optužbi Hrvatske za udruženi zločinački pothvat”, dok je Bandić “izgradio velebni spomenik Domovinskom ratu na Mirogoju”. Spomenuta je i imovina predsjedničkih kandidata te istaknuto kako Josipović “posjeduje devet stanova, kuće za odmor i ušteđevinu od milijun eura, dok Milan Bandić ima samo stan na kredit od 25 godina i vikendice kraj Samobora”.

I na kraju tvorci letka nisu zaboravili spomenuti kako je Ivo Josipović “lutka na koncu Zorana Milanovića i crvene elite koja želi novu balkansku uniju, za razliku od Bandića koji je od Zagreba napravio europsku metropolu”.

Sanja Blažević/EPEHA

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 10:54