StoryEditorOCM
Dalmacijapolicija istražuje tko je u rušilAčkom pohodu oštetio okućnicu obitelji rabađija u Okrugu gornjem

DIVLJAČKI ČIN Kamenicama zasuli dvorište u Okrugu

Piše PSD.
7. siječnja 2012. - 21:17
Ovo je užas, vandalizam kakav se rijetko sreće! Pogledajte, sve su mi porazbijali i uništili, a da je netko bio u kući, stradao bi. Riječi su to kojima nas je dočekala Jadranka Rabađija ispred svoje okućnice u Okrugu Gornjem, gdje se u noći krajem prošle godine događao pravi horor. Metalne, betonske i plastične lončanice, u kojima Jadranka uzgaja cvijeće i ljekovito bilje, posvuda su bile porazbacane uokolo dvorišta, koje je ujedno bilo zatrpano i gromadama kamenja, čak i do ulaza u kuću.

JADRANKA_RABADJIJA8-231211.1

Jedan dio lončanica odnijeli su preko puta na susjednu parcelu, kazuje Jadranka. Kada je ugledala prizor ispred obiteljske kuće na adresi Bana Jelačića 22, u neposrednoj blizini okruške općinske zgrade, kaže da se skamenila. Doznajemo kako je sve počelo početkom prosinca, dan prije parlamentarnih izbora, kada joj je netko ušao u okućnicu i razbio samo nekoliko lončanica s ljekovitim biljem i cvijećem. Isti slučaj, s nešto više razbijenih lončanica, ponovio se nekoliko dana poslije.

Mislila je da će na tome ostati, no kad se dogodio ovaj pravi vandalski pohod u kojemu joj je sve uništeno, odlučila je pozvati policiju da istraži tko se to s toliko mržnje i zloće odlučio na taj čin. Uvjerena je da se radilo o smišljenoj akciji, a s obzirom na iskustva iz 2004., 2005. i 2009. godine, kada su joj se događali isti incidenti, pretpostavlja i o kome se radi.

Međutim, kaže da se ne želi igrati privatnog detektiva, već da se nada kako će policija ovaj put biti učinkovitija i otkriti počinitelja ili počinitelje te poduzeti zakonom za to predviđene mjere.
- Ugroženi smo i tražimo pomoć mjerodavnih, jer nakon ovog vandalizma živimo u strahu i naprosto smo životno ugroženi. Ne možete zamisliti u kojemu sam psihičkom strahu da se mojoj obitelji i roditeljima koji žive u susjedstvu nešto ne dogodi - jada se Jadranka.

Pita se zašto tolika mržnja nekih prema njoj, koja je imala epilog u razbijanju i iživljavanju nad njezinim biljkama koje s nevjerojatnom ljubavlju i pažnjom godinama uzgaja, kada se ni ona ni obitelj joj nikome nikada nisu zamjerili. Možda se radi o ljubomori, ali zašto, pita se.
- Mi živimo svoj život i nemamo vremena, a i nismo takvi ljudi da se bavimo drugima. Zato nas ovaj vandalizam još više pogađa - istaknula je gospođa Jadranka.

Njezina 73-godišnja majka Marija Radić, koja je iz Omiša prije 52 godine došla u Okrug, udavši se za svog supruga, ustvrdila je kako se “nikad nisu zamjerili svojim susjedima, već da su mirna familija”.

To su nam potvrdili i neki mještani koje smo zatekli kako promatraju horor u Jadrankinoj okućnici.
- Neka se srame - kazala je 80-godišnja Marija Radić.

- Bilo je i onih koji su u prolazu i s podsmijehom uživali u ovome - ogorčeno će Jadranka koju je najviše dirnulo suosjećanje djece koja su u čudu zastajala pokraj njezine okućnice dok je policija obavljala očevid, kaže. - Ni u koga se ne diramo i hoćemo mirno, bez straha živjeti - zaključila je Jadranka, uvjerena da će uskoro sa sigurnošću znati kome je trn u oku.

GORDANA DRAGAN
FOTO: P. PAUNOVIĆ / CROPIX



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 22:10