StoryEditorOCM
Dalmacijanezavisni gradski vijećnik miro bulj tvrdi da grad sinj umire:

Bulj: Sinjska gradska vlast treba vratiti mandat građanima

Piše PSD.
14. ožujka 2012. - 18:34

Nezavisni sinjski gradski vijećnik Miro Bulj na konferenciji za novinare kazao je da stanje u Sinju nikada nije bilo gore i to argumentirao podacima o rekordnom broju nezaposlenih, svođenju gospodarstva na prodajne centre, smanjenju broja stanovnika, prometnoj izoliranosti, poskupljenju zdravstvenih usluga i drugom.

Bulj je ustvrdio da na sve te probleme gradska izvršna vlast i Gradsko vijeće i ne pokušavaju naći rješenja. Tako Gradsko vijeće nije sazvano već 80 dana, od 27. prosinca.

Osim toga, u Gradskom vijeću se ne zna tko je s kim i tko je protiv koga. Za izvršnu vlast je rekao da je prevarila građane i da od silnih obećanja nije ostvarila ništa.

Bulj tvrdi da zahvaljujući takvoj gradskoj vlasti grad Sinj umire. Bulj smatra kako bi za izlaz iz nastalog stanja najkorektnije bilo da izvršna vlast, ali i svi vijećnici Gradskog vijeća, vrate mandat građanima koji bi potom odgovornost za vođenje grada povjerili nekome drugom.

Bulj je istovremeno pozvao Sinjane koji su napustili rodni grad i žive i rade diljem Hrvatske, obavljajući najrazličitije i nerijetko odgovorne poslove, najviše u Zagrebu, da se udruže i pomognu kako bi se barem smanjio odlazak mladih iz alkarskoga grada.

t. paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2024 11:17