StoryEditorOCM
Dalmacijapressica ispred suda

Bulj: Prema meni su brzi, a kriminal ne vide

Piše PSD.
21. siječnja 2015. - 20:53
Nezavisni sinjski vijećnik Miro Bulj u srijedu je ispred zgrade Općinskog suda u Sinju upoznao novinare da je okrivljen za remećenje javnog reda i mira zato što je kao vijećnik i predsjednik Mjesnog odbora Suhač legalno vodio prosvjed građana protiv odlaganja troske iz bivše tvornice “Dalmacija” iz Dugog Rata i “Željezare Split” u sadrolomu Slane stine.

Pred zgradom suda okupilo se tridesetak građana koji su došli podržati Bulja.

– Očekivao sam da će policija i Državno odvjetništvo reagirati na moje prijave protiv onih koji su nelegalno odlagali otpad i onih koji su im za to davali dozvole. Umjesto toga, terete mene što sam na dan prošlogodišnje Bare na skupu u gradskoj vijećnici pokidao dokumente jer su htjeli bez studije utjecaja na okoliš provesti javnu raspravu i uvaliti nam trosku, koja je opasna za zdravlje. Da tada nismo tako reagirali, danas bismo u sadrolomu Slane stine imali tri milijuna tona opasnog otpada, a kriminalci koji su stajali iza toga od tog bi posla u džepove strpali 50 milijuna eura.

’Promašio dan’

Neovisno o prijetnji sudskim progonom, ja ću i dalje voditi građane koji me podržavaju u sprječavanju odlaganja opasne troske kako bismo sačuvali zdravlje svoje djece. Još jednom pozivam policiju i Državno odvjetništvo da se očituju prema građanima Sinja koliko su kaznenih prijava podigli za kriminal u tvrtkama “Čilaš”, “Konkurent”, “Trnovača”, “Trgosirovina”, “Dalmatinka”, “Autoprijevoz”... i kakav je njihov ishod.

Umjesto da su procesuirali kriminalce, iz Državnog odvjetništva progonili su ljubitelje ptica pjevica koji su hvatali češljugare i tako statistički osiguravali uspješnost svojeg rada. Nećemo stati na ovome i neće nas zaustaviti nikakvim prijetnjama – kazao je Bulj.

Zanimljivo je da je Bulj u srijedu “promašio dan”. Presicu je započeo uz najavu da mu za desetak minuta u petnaestak metara udaljenoj sudnici počinje prekršajni postupak. Tek na upozorenje o “promašaju”, Bulj je ponovno pročitao poziv za suđenje i utvrdio da pred suca ne mora u srijedu, nego u četvrtak.

TONI PAŠTAR
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2024 20:58