StoryEditorOCM

Bačić i Britanci složni oko Dugog Rata: najveća pažnja - okolišu

Piše PSD.
15. listopada 2011. - 19:15

Nakon nekoliko prosvjeda radnika tvrtke “Colligo” u vlasništvu Britanskog fonda “Lendmark Property Investment” koji sanira teren bivše tvornice ferolegura u Dugom Ratu i medijskih prepucavanja između vodstva te kompanije i Ministarstva okoliša, ovog tjedna je u Ministarstvu konačno održan „pomirbeni“ sastanak Branka Bačića, ministra okoliša, i Matthewa Hurleyja, predstavnika Britanskog fonda, koji svaka strana, čini se, tumači na svoj način.

Tako nam je Hurley preko svoje PR-službe priopćio kako je sastanak bio uspješan, ističući kako ga je Bačić uvjerio da će Ministarstvo poduzeti sve potrebne mjere u svrhu završetka sanacije terena u Dugom Ratu.

Iz Ministarstva je, pak, stigao službeni komentar koji ni za dlaku nije drukčiji u odnosu na dosadašnje stavove ministra Bačića.

To znači da „Ministarstvo podržava sve investicijske projekte kojima je cilj razvoj određenog područja u što nesumnjivo ovaj projekt pripada, ali uz uvjet da se predlaže, provodi i razvija na temelju propisa RH“.

„U tom smislu zaključeno je da će tvrtka poduzeti konkretne korake na rješavanju obveza koje proizlaze iz rješenja građevinske i inspekcije zaštite okoliša, što znači da će što hitnije pripremiti odgovarajući dokument (plan aktivnosti) kojim će sagledati, razmotriti i predložiti sve mjere i radnje koje će biti potrebno poduzeti radi ispunjavanja uvjeta za izdavanje svih potrebnih dozvola“, rečeno nam je u resornom ministarstvu.

Posebno je naglašeno da je u ovom projektu iznimno važnosti voditi računa o svim pitanjima od utjecaja na okoliš.

F. Laušić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:31