StoryEditorOCM
Dalmacijanije ih briga

‘Autoprijevoz’ i ‘Promet’ ignoriraju i Vladu RH

Piše PSD.
30. ožujka 2011. - 16:36
Predstavnici “Autoprijevoza Sinj” i “Prometa” iz Makarske nisu došli na sastanak koji je, po zaključku sa skupa u Vladi RH od 22. ožujka, u srijedu organizirao sinjski gradonačelnik Ivica Glavan.

Ili u tim tvrtkama vjeruju da im nitko ništa ne može, ili su se odlučili za raskid ugovora o restrukturiranju i financijskoj konsolidaciji “Autoprijevoza Sinj” i otvaranje stečaja nad tom tvrtkom.

Na sastanku u Vladi 22. ožujka, koji je vodio potpredsjednik Petar Čobanković, za “Autoprijevoz Sinj” je zaključeno:

“Potrebno je (unutar 15 dana) organizirati sastanak strateških partnera kako bi se raspravilo o provođenju ugovornih obveza. Ako se sastanak ne održi ili se ne postigne dogovor strateških partnera, Ministarstvo financija će predložiti raskidanje ugovora na štetu strateškog partnera, a što za sobom povlači otvaranje stečajnog postupka.”

 - Grad Sinj nije obaviješten o nedolasku predstavnika strateškog partnera, što još jednom potvrđuje njihovo nepoštovanje Grada kao institucije – ustvrdio je gradonačelnik Glavan.

Za Jozu Marića iz HUS-a, koji je govorio i u ime Sindikata vozača i prometnih radnika u “Autoprijevozu”, nedolazak na sastanak vlasnika “Prometa” iz Makarske Mate Jujnovića, direktora Vice Barbira i direktora “Autoprijevoza” Joška Jerkana samo je još jedan slučaj u nizu njihova ignoriranja i omalovažavanja Grada Sinja kao institucije, sindikata i radnika “Autoprijevoza”.

 - Ignorirali su i zaključke Vlade RH, demonstriraju bahatost, rugaju se svima i pokazuju da mogu kršiti zakone. Poručuju da će se odazivati na sastanke samo kada je njih volja, a cijelo vrijeme na nedopustiv način izigravaju ugovor o restrukturiranju i financijskoj konsolidaciji “Autoprijevoza”.

Na sastanku s ministricom financija Martinom Dalić ove srijede sindikati će ustrajati na provedbi zaključka od 22. ožujka, da se konačno raskine ovaj ugovor, jer radnici, sindikati, građani, a ni Grad Sinj, nisu blesavi da više trpe ovaj teror koji oni provode od 2005. godine – zaključio je Marić.

Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:49