StoryEditorOCM
Arhivaporuka s marjana

Kerum: Ne bojim se za HGS, idemo sami na izbore

Piše PSD.
12. rujna 2015. - 18:13
/ Hrvatska građanska stranka (HGS) će u u devetoj i desetoj izbornoj jedinici izići samostalno na izbore i vjerujem da imamo velike šanse da ostanemo parlamentarna stranka.

Glasači pamte da je HGS pomagao siromašne, potrebite i umirovljenike i da je naša stranka održala sva svoja obećanja. Zbog toga se ne bojim za HGS koji će još jednom pokazati da mu ljudi vjeruju - rekao je u subotu saborski zastupnik i bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum na obilježavanju druge godišnjice postavljanja križa na Marjanu koju je organizirao sa sestrom Nevenkom Bečić i zetom Petroslavom Sapunarom.

- Kad se samo sjetim koliko smo peripetija imali dok napokon nismo postavili križ na vrh Marjana. Križ je simbol mučenja, patnje, pravde i nepravde, svega onoga što je prošlo kroz ljude tisućama godina. Križ je na Marjanu postojao i prije više od 100 godina, 1901. godine ga je blagoslovio svećenik Dvornik i onda je križ srušen 1917.



- Ponovno je trebao biti postavljen 1925. ali to se nije dogodilo. Tek je HGS postavio križ prije dvije godine i ponosni smo na to. Nadam se da se ovaj križ nikada neće srušiti, kao što su srušeni, zbog raznih ideologija, mnogi križevi u prošlosti. Po informacijama koje imam mnogi Splićani posjećuju ovaj križ i to mi je drago - istaknuo je Kerum.

Na kraju kratkog razgovora sa novinarima upitan je Željko Kerum što misli o predizbornoj kampanji i prepucavanjima Milanovića i Karamarka.

- Pa prepucavaju se, to je dio političkog folkolora, a ja mislim da je stanje između dvije najveće hrvatske stranke, sportskim riječnikom rečeno, u egalu. Vrlo će malo malih stranaka i nezavisnih lista preći predizborni prag- zaključio je Kerum.

Ivica MARKOVIĆ, foto: vojko bašić / cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:09