StoryEditorOCM
HranaSAMOPOSLUGA UZ MORE

Kad ste već na plaži, uberite i ručak! Proć' ćete mukte i hraniti se superzdravo, evo i sjajnih recepata...

29. lipnja 2016. - 14:26

Zacijelo ste sto puta prošli pokraj tog neuglednog, razgranatoga grmička koji raste na samoj obali, tik do mora ili bočatih voda. I sasvim smo sigurni kako većina od vas ne zna da mu je ime caklenjača, i da se njegovi mesnati listovi mogu iskoristiti kao fenomenalan začin za jela sa školjkama, ribicama, za lešo.

Ne bismo ni mi znali, ne bismo se ni osvrnuli da nas u hipu, uz uzvik oduševljenja nije zaustavio naš vodič, poznati trogirski chef Dragan Grbić.

U lov na zeleno blago krenuli smo po južnim makijama Čiova.

- Šteta ih je ne prepoznati, i još veća šteta ne privesti kao namirnicu za jedan lijepi ručak. Mnoštvo je biljaka oko nas koje se mogu pretvoriti u pravu poslasticu. Pa sjetimo se samo kako su ljudi nekada jeli, posebice u razdobljima velikih neimaština.

Priro...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:22