Donosimo recepte za sedam tradicionalnih jela iz Srbije po izboru splitske Prosvjete
Čorba jajaruša
Na vatri uzavreti litru mlijeka, sa strane umutiti tri jaja, dodati im tri žlice kukuruznog brašna, pa smjesu sipati u mlijeko. Po želji dodati sol. Čorba se jede za doručak uz turšiju.
Šopska salata
Po pola kg zrelih rajčica i krastavaca, te dvije velike paprike isjeći na kockice, dva crna luka na kolutove, posoliti, blago izmiješati, preliti maslinovim uljem. 100 gr feta sira izgratati na krupno, posuti po povrću. Za pikantnost dodati sitno isjeckanu ljutu papriku i papar. Ponuditi ohlađenu kao prilog ili samostalno jelo.
Pihtije (hladetina)
Očistiti i oprati 3 do 4 svježe svinjske nogice, 1 do 2 svinjska uha, 1 suhi svinjski but, ubaciti ih u veliki lonac, dodati vode dva puta ...
StoryEditorOCM
Hranasjajni recepti
Sedam tradicionalnih srpskih jela koja svakako morate isprobati
23. travnja 2016. - 12:03
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?