stdClass Object ( [id] => 248490 [title] => Poznati tate idu bodriti kćerke: Odlične su, išli bismo i pješice u Trst [alias] => poznati-tate-idu-bodriti-kcerke-odlicne-su-isli-bismo-i-pjesice-u-trst [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Ovih dana guštamo uz prekrasne slike iz Italije. Puni su ekrani odbojke, a naše cure plasirale su se u drugi krug. Bilo je tu senzacionalnih poena, preokreta, svega.

A uz ekrane su se nervozniji od ostalih natiskala i tri naša poznata košarkaša, Željko Jerkov, Željko Poljak te Sven Ušić. Prezimena vam sve govore, njihove kćerke, Mia Jerkov, Maja Poljak te Senna Ušić Jogunica i Marija Ušić danas su naše odbojkaške reprezentativke.

Eto kako se rasplete životna priča. Prije mnogo godina u Puli su za istim stolom sjedili Željkov i Svenov otac, igrali na karte, briškulu i trešetu. Kasnije je Jerkova put odveo u Split, Ušića u Cibonu. Žele Jerkov je krenuo ranije, nisu ista generacije...

- On mi je pokazao put, da se iz naše sredine može uspjeti - kazao nam je Sven Ušić.

A sada, puno godina kasnije, svi putuju u Trst. I njih dvojica rodom iz Pule, ali i Željko Poljak iz Velike Gorice. Svi idu bodriti svoje kćerke, navijati. Nekoć veliki košarkaši, danas veliki navijači naše odbojkaške reprezentacije.

Senna i Maja Ušić, i to moramo istaknuti, krenule su stopama majke Snježane, djevojački Azenić. Njezin otac, a Sennin i Majin djeda Antun Azenić osnivač je našeg odbojkaškog kluba Azena. Duboki su odbojkaški korijeni u toj obitelji, a dva izdanka te naše sportske loze danas nas predstavljaju u Italiji.

Trojica očeva rado su nam se odazvala, osjeti se neka posebna iskra u njihovu glasu. I svi su redom oduševljeni, ali i oprezni. Svjesni su da je ova reprezentacija već sada napravila veliki posao i naglašavaju da će svaka nova pobjeda, svaki novi poen, biti samo dodatni plus u priči koja nas je već sada oduševila.

pero smolčić

Željko Poljak: Navijati za Maju super je doživljaj

Bio sam u Rimu, upravo sam se nakratko vratio, a onda idem za Trst. Svjetsko prvenstvo je velika smotra. Gledati utakmicu uživo je doživljaj. A navijati za svoju kćer koja je član reprezentacije je još veći doživljaj. Bilo je super, tim više što su cure ostvarile cilj i pokazale da su u stanju igrati odličnu odbojku i imaju karakter.

Protiv Dominikanske republike su suci presudili. Iako, nije se u sportu uvijek u redu vaditi na suce, ali kad odlučuju lopta-dvije... Kad se igra tie-break, sudački previd može biti odlučujući.

Moja Maja je uvijek bila čvrsto na zemlji. Njoj je jasno, s obzirom da je prošla jako puno i teških i kvalitetnih utakmica u klupskoj odbojci, da je Hrvatska već napravila dobar posao. Igrali smo protiv eminentnijih reprezentacija koje su na svjetskim prvenstvima u najjačoj jakosnoj skupini. U svakom slučaju cure su dale sve od sebe i to se pokazalo na rezultatu.

Što sad? Teško je očekivati nešto više. Siguran sam da će još jednom pokazati karakter i kako se bori za dres svoje zemlje. U svemu tome se može dogoditi i neki neočekivani rezultat. Bit će teško protiv azijskih ekipa, nisu bile u prilici susretati se s njima. Morat će se pod hitno adaptirati. S Belgijom i Azerbajdžanom, tu imaju dobru šansu da sve crne rupe koje su se pojavljivale smanje, s obzirom da sada imaju više samopouzdanja.

Mija jest isprva htjela mojim stopama, u košarku, ali brzo je zavoljela odbojku i nakon kratkog vremena postojao je samo jedan sport u njenom srcu, u košarci je ostala kao navijač.

Željko Jerkov: Kćer Miju gurao sam u odbojku jer je ženstvenija od košarke

Nervozan sam, naravno. I kad vam kćer ide na ispit nervozni ste, što je logično. Sad sam ja kao običan navijač, ne igram ja. I štop se rezultata tiče, drago mi je da su obavile najvažniji dio posla, u drugom su krugu. Stvara se prava elipa, bez obzira što nisu svi detalji perfektni. Borbenost im je jača stvar, uistinu su motivirane. Izvlače se kad je teško, kompenziraju...

Svaki dan se čujem s Mijom. Sutra danas putujem u Trst, idem na taj drugi dio. Tako sam ‘topao’. Svima su prva asocijacija - rebatinke.

A o čemu pričam s kćeri? Ona voli sa mnom pričati o tome kako je išla utakmica kad se lomila, kako su reagirali. Jer psihologija igre je ista, košarka ili odbojka. Bitno je jesi li postigao taj duh. I njoj je bitna moja podrška. Bodrim je, a između redaka nađe se koja riječ kritike, ali oprezno, da se ne ‘ofendi’. Svi su sujetni, pa i dica.

Ali, ponavljam, odigrale su odlično do sada. A može li bolje? Može.I moglo je biti da su pobijedile Dominikansku republiku, bilo bi to i čudo. A imale su utakmicu u džepu. No, nitko nije istaknuo da je potpredsjednik Svjjetske odbojkaške federacije Dominikanac... Tri-četiri lopte su odlučivale, na 21:20 sudac je dao poen Dominikankama na prigovor trenera.

Zašto Mia ne igra košarku? Mislim da je odbojka ženstveniji sport. Nema izravnog kontakta. Igračice u odbojci kao skakačice u vis mogu biti elegantne. U košarci opet treba masa. Mia zna sve o košarci, ja sam je, međutim, indirektno gurao u odbojku. I drago mi je. Zamislite koliko bi se tek uspoređivala sa mnom da igra košarku?

Sven Ušić: Senna i Marija nisu dvojile, majka je bila vrhunska odbojkašica, to je njihov put

Malo sam umoran, ali radosno umoran. Imam briga, ali problema nemam. Ovo odbojkaško Svjetsko prvenstvo gledam stalno, kako sam unutra, gledam na to malo dubinski. Velika je stvar što su cure napravile. Prvi put da je seniorska reprezentacija s isključivo domaćim igračicama došla na svjetsku razinu i uhvatila kontinuitet.

A da istaknem i to, prvi put nakon 20 godina je Savez sve osigurao, pripreme, fizioterapeute, putovanja... Sad je to postavljeno i reflektira se na igračice. Kad su majka i otac u ravnoteži, onda su i djeca. Tako je i u klubovima i u savezima. Sad se vidi, kad postoji ravnoteža, napredak je došao u kratkom vremenu.

Imamo igračice koje imaju staža u inozemstvu, među njima su i moje Senna i Marija. Ali nedostaje im međunarodnog iskustva u smislu ovakvih prvenstava. S ovim trenerom i ovim timom, stručnim stožerom, vide se obrisi rada, vidi se da djevojke izgaraju. Da je najjači igrač kolektiv, vidi se kad je tim najbolji, pokušava se izvući maksimalno od svake igračice.

Ja to pratim, putujem u Trst jer su nas one izazvale da i mi dođemo. I pješke bih išao... Sada nema govora da ostanem kući, baš sam sretan. Kad se sad sjetim zadnjeg uspjeha Marina Čilića... Sve to potječe od obitelji. Pročitao sam da su Marinovog tatu Zdenka proglasili ludim kad je radio teren iza kuće. Za sve veliko što radiš moraš malo biti lud...

Sad igramo s Japanom i Kinom, svjetskim velesilama. To je kao kad u tenisu igraš s Federerom, svaki poen protiv Japana je velika stvar. Mi Hrvati smo emotivan narod, ali moramo biti objektivni, uspjeh je biti ovdje. Važno je da se Senna, Marija i ostale djevojke nastave boriti, vjerujem u budućnost naše odbojke ako se nastavi ulagati i ovo je poticaj za sve.

Moja žena je bila vrhunska odbojkašica, što da izmišljam toplu vodu, nisam ih nikad želio odvesti u košarku. Sin David je košarkaš, a sve moje četiri kćerke, Marija i Senna te mlađe Simona i Ana su odbojkašice.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Željko Poljak, Željko Jerkov i Sven Ušić [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sp odbojkašica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-10-01 09:35:28 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-10-01 12:58:44 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-10-01 13:03:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7976 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/10/01/Sport/3tate.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7645184 Threads: 3 Questions: 1621009223 Slow queries: 4815337 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111025861 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 43 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/poznati-tate-idu-bodriti-kcerke-odlicne-su-isli-bismo-i-pjesice-u-trst-248490 [printLink] => /sport/ostalo/poznati-tate-idu-bodriti-kcerke-odlicne-su-isli-bismo-i-pjesice-u-trst-248490?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 203144 [name] => ŽeljkoJerkov [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljkojerkov [link] => /tag/zeljkojerkov ) [1] => stdClass Object ( [id] => 203145 [name] => ŽeljkoPoljak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljkopoljak [link] => /tag/zeljkopoljak ) [2] => stdClass Object ( [id] => 203146 [name] => SvenUšić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => svenusic [link] => /tag/svenusic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Željko Poljak, Željko Jerkov i Sven Ušić [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sp odbojkašica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Poznati tate idu bodriti kćerke: Odlične su, išli bismo i pješice u Trst [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-19-30-21-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/10/01/Sport/3tate.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/10/01/Sport/3tate.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Ovih dana guštamo uz prekrasne slike iz Italije. Puni su ekrani odbojke, a naše cure plasirale su se u drugi krug. Bilo je tu senzacionalnih poena, preokreta, svega.

A uz ekrane su se nervozniji od ostalih natiskala i tri naša poznata košarkaša, Željko Jerkov, Željko Poljak te Sven Ušić. Prezimena vam sve govore, njihove kćerke, Mia Jerkov, Maja Poljak te Senna Ušić Jogunica i Marija Ušić danas su naše odbojkaške reprezentativke.

Eto kako se rasplete životna priča. Prije mnogo godina u Puli su za istim stolom sjedili Željkov i Svenov otac, igrali na karte, briškulu i trešetu. Kasnije je Jerkova put odveo u Split, Ušića u Cibonu. Žele Jerkov je krenuo ranije, nisu ista generacije...

- On mi je pokazao put, da se iz naše sredine može uspjeti - kazao nam je Sven Ušić.

A sada, puno godina kasnije, svi putuju u Trst. I njih dvojica rodom iz Pule, ali i Željko Poljak iz Velike Gorice. Svi idu bodriti svoje kćerke, navijati. Nekoć veliki košarkaši, danas veliki navijači naše odbojkaške reprezentacije.

Senna i Maja Ušić, i to moramo istaknuti, krenule su stopama majke Snježane, djevojački Azenić. Njezin otac, a Sennin i Majin djeda Antun Azenić osnivač je našeg odbojkaškog kluba Azena. Duboki su odbojkaški korijeni u toj obitelji, a dva izdanka te naše sportske loze danas nas predstavljaju u Italiji.

Trojica očeva rado su nam se odazvala, osjeti se neka posebna iskra u njihovu glasu. I svi su redom oduševljeni, ali i oprezni. Svjesni su da je ova reprezentacija već sada napravila veliki posao i naglašavaju da će svaka nova pobjeda, svaki novi poen, biti samo dodatni plus u priči koja nas je već sada oduševila.

pero smolčić

Željko Poljak: Navijati za Maju super je doživljaj

Bio sam u Rimu, upravo sam se nakratko vratio, a onda idem za Trst. Svjetsko prvenstvo je velika smotra. Gledati utakmicu uživo je doživljaj. A navijati za svoju kćer koja je član reprezentacije je još veći doživljaj. Bilo je super, tim više što su cure ostvarile cilj i pokazale da su u stanju igrati odličnu odbojku i imaju karakter.

Protiv Dominikanske republike su suci presudili. Iako, nije se u sportu uvijek u redu vaditi na suce, ali kad odlučuju lopta-dvije... Kad se igra tie-break, sudački previd može biti odlučujući.

Moja Maja je uvijek bila čvrsto na zemlji. Njoj je jasno, s obzirom da je prošla jako puno i teških i kvalitetnih utakmica u klupskoj odbojci, da je Hrvatska već napravila dobar posao. Igrali smo protiv eminentnijih reprezentacija koje su na svjetskim prvenstvima u najjačoj jakosnoj skupini. U svakom slučaju cure su dale sve od sebe i to se pokazalo na rezultatu.

Što sad? Teško je očekivati nešto više. Siguran sam da će još jednom pokazati karakter i kako se bori za dres svoje zemlje. U svemu tome se može dogoditi i neki neočekivani rezultat. Bit će teško protiv azijskih ekipa, nisu bile u prilici susretati se s njima. Morat će se pod hitno adaptirati. S Belgijom i Azerbajdžanom, tu imaju dobru šansu da sve crne rupe koje su se pojavljivale smanje, s obzirom da sada imaju više samopouzdanja.

Mija jest isprva htjela mojim stopama, u košarku, ali brzo je zavoljela odbojku i nakon kratkog vremena postojao je samo jedan sport u njenom srcu, u košarci je ostala kao navijač.

Željko Jerkov: Kćer Miju gurao sam u odbojku jer je ženstvenija od košarke

Nervozan sam, naravno. I kad vam kćer ide na ispit nervozni ste, što je logično. Sad sam ja kao običan navijač, ne igram ja. I štop se rezultata tiče, drago mi je da su obavile najvažniji dio posla, u drugom su krugu. Stvara se prava elipa, bez obzira što nisu svi detalji perfektni. Borbenost im je jača stvar, uistinu su motivirane. Izvlače se kad je teško, kompenziraju...

Svaki dan se čujem s Mijom. Sutra danas putujem u Trst, idem na taj drugi dio. Tako sam ‘topao’. Svima su prva asocijacija - rebatinke.

A o čemu pričam s kćeri? Ona voli sa mnom pričati o tome kako je išla utakmica kad se lomila, kako su reagirali. Jer psihologija igre je ista, košarka ili odbojka. Bitno je jesi li postigao taj duh. I njoj je bitna moja podrška. Bodrim je, a između redaka nađe se koja riječ kritike, ali oprezno, da se ne ‘ofendi’. Svi su sujetni, pa i dica.

Ali, ponavljam, odigrale su odlično do sada. A može li bolje? Može.I moglo je biti da su pobijedile Dominikansku republiku, bilo bi to i čudo. A imale su utakmicu u džepu. No, nitko nije istaknuo da je potpredsjednik Svjjetske odbojkaške federacije Dominikanac... Tri-četiri lopte su odlučivale, na 21:20 sudac je dao poen Dominikankama na prigovor trenera.

Zašto Mia ne igra košarku? Mislim da je odbojka ženstveniji sport. Nema izravnog kontakta. Igračice u odbojci kao skakačice u vis mogu biti elegantne. U košarci opet treba masa. Mia zna sve o košarci, ja sam je, međutim, indirektno gurao u odbojku. I drago mi je. Zamislite koliko bi se tek uspoređivala sa mnom da igra košarku?

Sven Ušić: Senna i Marija nisu dvojile, majka je bila vrhunska odbojkašica, to je njihov put

Malo sam umoran, ali radosno umoran. Imam briga, ali problema nemam. Ovo odbojkaško Svjetsko prvenstvo gledam stalno, kako sam unutra, gledam na to malo dubinski. Velika je stvar što su cure napravile. Prvi put da je seniorska reprezentacija s isključivo domaćim igračicama došla na svjetsku razinu i uhvatila kontinuitet.

A da istaknem i to, prvi put nakon 20 godina je Savez sve osigurao, pripreme, fizioterapeute, putovanja... Sad je to postavljeno i reflektira se na igračice. Kad su majka i otac u ravnoteži, onda su i djeca. Tako je i u klubovima i u savezima. Sad se vidi, kad postoji ravnoteža, napredak je došao u kratkom vremenu.

Imamo igračice koje imaju staža u inozemstvu, među njima su i moje Senna i Marija. Ali nedostaje im međunarodnog iskustva u smislu ovakvih prvenstava. S ovim trenerom i ovim timom, stručnim stožerom, vide se obrisi rada, vidi se da djevojke izgaraju. Da je najjači igrač kolektiv, vidi se kad je tim najbolji, pokušava se izvući maksimalno od svake igračice.

Ja to pratim, putujem u Trst jer su nas one izazvale da i mi dođemo. I pješke bih išao... Sada nema govora da ostanem kući, baš sam sretan. Kad se sad sjetim zadnjeg uspjeha Marina Čilića... Sve to potječe od obitelji. Pročitao sam da su Marinovog tatu Zdenka proglasili ludim kad je radio teren iza kuće. Za sve veliko što radiš moraš malo biti lud...

Sad igramo s Japanom i Kinom, svjetskim velesilama. To je kao kad u tenisu igraš s Federerom, svaki poen protiv Japana je velika stvar. Mi Hrvati smo emotivan narod, ali moramo biti objektivni, uspjeh je biti ovdje. Važno je da se Senna, Marija i ostale djevojke nastave boriti, vjerujem u budućnost naše odbojke ako se nastavi ulagati i ovo je poticaj za sve.

Moja žena je bila vrhunska odbojkašica, što da izmišljam toplu vodu, nisam ih nikad želio odvesti u košarku. Sin David je košarkaš, a sve moje četiri kćerke, Marija i Senna te mlađe Simona i Ana su odbojkašice.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/poznati-tate-idu-bodriti-kcerke-odlicne-su-isli-bismo-i-pjesice-u-trst-248490 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9855cea39243003034667e6d7516fc5dab209d3b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Poznati+tate+idu+bodriti+k%C4%87erke%3A+Odli%C4%8Dne+su%2C+i%C5%A1li+bismo+i+pje%C5%A1ice+u+Trst&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fpoznati-tate-idu-bodriti-kcerke-odlicne-su-isli-bismo-i-pjesice-u-trst-248490 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fpoznati-tate-idu-bodriti-kcerke-odlicne-su-isli-bismo-i-pjesice-u-trst-248490 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Željko Poljak, Željko Jerkov i Sven Ušić [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sp odbojkašica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Ostalosp odbojkašica

Poznati tate idu bodriti kćerke: Odlične su, išli bismo i pješice u Trst

Piše PSD.
1. listopada 2014. - 15:03
Ovih dana guštamo uz prekrasne slike iz Italije. Puni su ekrani odbojke, a naše cure plasirale su se u drugi krug. Bilo je tu senzacionalnih poena, preokreta, svega.

A uz ekrane su se nervozniji od ostalih natiskala i tri naša poznata košarkaša, Željko Jerkov, Željko Poljak te Sven Ušić. Prezimena vam sve govore, njihove kćerke, Mia Jerkov, Maja Poljak te Senna Ušić Jogunica i Marija Ušić danas su naše odbojkaške reprezentativke.

Eto kako se rasplete životna priča. Prije mnogo godina u Puli su za istim stolom sjedili Željkov i Svenov otac, igrali na karte, briškulu i trešetu. Kasnije je Jerkova put odveo u Split, Ušića u Cibonu. Žele Jerkov je krenuo ranije, nisu ista generacije...

- On mi je pokazao put, da se iz naše sredine može uspjeti - kazao nam je Sven Ušić....
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 21:30