stdClass Object ( [id] => 216048 [title] => Draganja svjedočio i zaboravio Štimca: Širić mi je rekao da mu je Svaguša dužan za Kup [alias] => draganja-svjedocio-i-zaboravio-stimca-siric-mi-je-rekao-da-mu-je-svagusa-duzan-za-kup [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Svjedočenjem Petra Draganje, Mile Nižetića i Alojzija Šuprahe u petak je nastavljeno suđenje nekadašnjem predsjedniku Komisije nogometnih sudaca i dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Željku Širiću i bivšem tajniku NK Karlovac Nevenu Šprajceru, vezano za plaćanje „poštenog suđenja“ na utakmicama.

Draganja je istaknuo kako je od srpnja do kraja listopada 2011. bio član Nadzornog odbora Hajduka. Kazao je kako je tada stav kluba bio da ima „nepoželjno suđenje“. 

Potom se osvrnuo na utakmicu Split – Hajduk iz kolovoza te godine, na kojoj su „bijeli“ bili oštećeni. Kad je Hajduk u rujnu krenuo na slavonsku „turneju“, Draganja je iskoristio priliku da se sastane s Širićem, kojega do tada nije poznavao pa je susret dogovorio preko jednog poznanika. 

– Milo Nižetić i ja smo se našli s njim u jednom kafiću u Osijeku i popili „prijateljsku kavu“. Razgovarali smo na temu suđenja i zamolili ga da nam prilikom delegiranja budu dodijeljeni razumni suci, koji nas neće oštetiti. Širić je s kazao kako nema ništa protiv da se pomogne našem klubu. Spomenuo je da je ostalo „nekih repova“ od prije, odnosno da je ostala obveza bivšeg predsjednika kluba Joška Svaguše prema njemu. Rekao je i da se vidio s Malešom, ispričao je svjedok. 

Potom mu je prezentiran njegov iskaz iz istrage kada je naznačio kako im je Širić poručio da mu „Svaguša nije platio dogovoreni iznos za kup koji je Hajduk osvojio“, te da je spominjao kako mu je „Hajduk dužan i iz vremena Igora Štimca“.

Na upit je li na tom sastanku bilo govora o „spiskovima sudaca“, Draganja je odgovorio niječno. 

No, prilikom svjedočenja u USKOK-u je drugačije iskazivao: 

„Širić je rekao da je Hajduk sam kriv jer mu nije dostavio prijedlog sudaca. Dogovorili smo se da ćemo mu predati listu sudaca za koje želimo da nam sude, kao i one koje ne želimo“.

U daljem je odgovaranju na pitanja napomenuo: 

- Imali smo osjećaj da nas neki suci potkradaju. Rekli smo tada Širiću kako nas te večeri čeka utakmica sa Cibalijom u Vinkovcima, a on nam je uzvratio kako ćemo imati dobro suđenje. Tu je utakmicu Hajduk odigrao odlično, a i suđenje je bilo korektno. Ja sam kasnije nazvao Širića da mu se zahvalim.

Draganja je, potom, ispričao kako su, po povratku u Split, Nižetić i on razgovarali s Malešom, koji im je priopćio da već ima kontakt sa Širićem. 

– Rekao je da ima sponzore koji nemaju veze s legalnošću i da će razgovarati s njima, kazao je svjedok. Na upit da to pojasni odgovorio je kako pretpostavlja da ti sponzori posluju ilegalno i da su trebali dati novac u kešu. 

Ustvrdio je kako je stav Nadzornog odbora bio da klub može stajati samo iza isplata preko računa. 

Napomenuo je i kako je Nižetić bio zadužen da napravi popis poželjnih i nepoželjnih sudaca. U istrazi je, pak, naznačio kako je mu je Nižetić predao te spiskove na memorandumu Hajduka, što je njemu zasmetalo pa ih je prepisao na druge listove papira i predao Širiću u hotelu Consul u Splitu. 

Draganja je potvrdio taj svoj iskaz, dodavši kako se još jednom našao sa tadašnjim čelnikom sudačke komisije u Consulu, te da je tada s njima bio i Fredi Fiorentini. 

– Zahvalio sam se Širiću na suradnji i kontaktu, a on mi je kazao da poručim Malešu, s kojim se dugo nije čuo, da mu se javi. Ja sam mu ponudio radove na njegovoj vikendici na Braču, ukoliko mu je to potrebno, jer znam neke građevinare, a on je to odbio. Prenio sam kasnije Malešu njegovu poruku, te su se njih dvojica i Nižetić našli na večeri, napomenuo je svjedok. Potvrdio, zatim, kako je Svaguša svojevremeno dobio 700 tisuća kuna nagrade za osvojeni kup, konstatiravši: 

– To mi je bilo čudno jer ja dolazim iz drugog sporta, plivanja, gdje su ovakvi iznosi nezamislivi.

Nižetić je, pak, posvjedočio kako je u inkriminirano vrijeme bio član Uprave Hajduka. Potvrdno je odgovorio na upit je li u kolovozu 2011. na jednoj utakmici Mosora vidio Širića, rekavši kako su se samo usput pozdravili. No prilikom svojevremenog ispitivanja u USKOK-u naznačio je kako je iz tadašnjeg razgovora sa Širićem shvatio da on želi razgovarati s Malešom, ali ne preko telefona, te je on o tome putem SMS poruke obavijestio predsjednika Hajduka. 

Svjedok je, zatim, ispričao kako su članovi uprave, nakon što je njihov klub bio oštećena na utakmici sa Splitom, otišli u Hrvatski nogometni savez i zatražili da Hajduk ubuduće ima korektno suđenje, na što im je odgovoreno kako će se povesti računa o njihovim prigovorima. Nižetić se osvrnuo i na spomenuti sastanak njega i Draganje sa Širićem u Osijeku, ustvrdivši kako je bilo spomenuto 10 – 15 poželjnih i isto toliko nepoželjnih sudaca, no da nije bilo govora o konkretnim imenima. 

No, u istrazi je rekao kako su bila spominjana imena, a da je među nepoželjnima, između ostalih, bio i Bruno Marić. 

Nekadašnji se Hajdukov vratar osvrnuo na sastanak  Maleša i njega, u konobi u zaleđu Splita, sa Širićem koji im je rekao kako će suđenje Hajduku biti korektno. Potvrdno je odgovorio na upit je li Širić spominjao božićnicu.

Na Nižetićevo je svjedočenje prigovor stavio zamjenik ravnatelja USKOK-a Tonči Petković, rekavši kako je taj iskaz u suprotnosti s onim što je svjedok govorio u istrazi. Nižetića je, inače, sutkinja Gordana Mihela Grahovac često opominjala zbog odgovora koji nisu imali veze s pitanjima. 

Njegove su pojedine izjave izazvale smijeh u sudnici. Tako je, između ostalog, na upit vezan za Širićevo spominjanje božićnice, odgovorio kako on pod tim pojmom podrazumijeva veselje, bračno putovanje, krstarenje, zatim „bor i ispod bora sviću“, poklone, anđele...

Širićev odvjetnik Krešimir Vilajtović je, pak, stavio prigovor na iskaz Draganje u istrazi, konstatiravši kako smatra da u USKOK-u nije vjerodostojno uneseno u zapisnik ono što je svjedok tada iskazivao.

Šupraha je u svome iskazu naveo uzvratnu utakmicu finala kupa u svibnju 2010. Šibenik – Hajduk. 

Tada je, kako je istaknuo, kod neriješenog rezultata bio poništen regularan gol Šibenčanima, odnosno pomoćni je sudac signalizirao (nepostojeće) zaleđe. Kazao je kako je na tribinama vidio Širića, a u njegovoj blizini Svagušu. Napomenuo je i kako su članovi Komisije sudaca, čiji je član Šupraha bio, nakon pregleda sporne snimke ustvrdili da je gol domaćina bio regularan pa je pomoćni sudac zbog toga dobio lošu ocjenu. 

Predočen mu je tada njegov iskaz iz istrage kada je ustvrdio kako je kontrolor na toj utakmici Stjepan Djedović nakon utakmice izjavljivao da je zaleđa bilo i da je odluka pomoćnog suca bila ispravna. 

– Djedović je nakon pregledane snimke bio suglasan s ostaklim članovima Komisije da je gol bio regularan, dodao je Šupraha.

Potom je ustvrdio kako je Maleša upoznao kad je postao predsjednik Hajduka i da mu se on požalio na suđenje. Šupraha mu je zbog toga organizirao susret sa Širićem pa su se našli na parkingu ispred restorana u Krapinskim Toplicama. 

Kako u tom lokalu nije bilo mjesta porazgovarali su u automobilu tadašnjeg čelnika splitskog kluba. Razgovor je, prema svjedokovim riječima, tekao u smislu Malešovih žalbi i Širićeva uvjeravanja da će Hajduk imati pošteno suđenje. Tada, kako je dalje naznačio Šupraha, nitko nije tražio niti nudio novac. 

Drugim sastancima Širića i Maleša, on nije prisustvovao.

Na upit je li njemu nekada netko ponudio „pare“ za pošteno suđenje, svjedok je uzvratio: 

- Ja sam desetak godina bio zaposlenik MUP-a i obavještajne zajednice i kao takav sam bio izvan dosega takvih osoba.

Suđenje će biti nastavljeno 8. studenog kada bi trebao svjedočiti Hrvoje Maleš.

I. Došen
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => i nižetić promijenio dio iskaza [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-10-25 18:38:46 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-10-25 19:01:37 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-10-25 18:38:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10008 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/10/25/PSD/gradsko_vijece9-181012.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x501" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4237150 Threads: 2 Questions: 129976648 Slow queries: 55864 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3924069 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/draganja-svjedocio-i-zaboravio-stimca-siric-mi-je-rekao-da-mu-je-svagusa-duzan-za-kup-216048 [printLink] => /sport/hajduk/draganja-svjedocio-i-zaboravio-stimca-siric-mi-je-rekao-da-mu-je-svagusa-duzan-za-kup-216048?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 216276 [name] => željkoširić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljkosiric [link] => /tag/zeljkosiric ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => i nižetić promijenio dio iskaza [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Draganja svjedočio i zaboravio Štimca: Širić mi je rekao da mu je Svaguša dužan za Kup [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-03-27-13-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/10/25/PSD/gradsko_vijece9-181012.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/10/25/PSD/gradsko_vijece9-181012.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Svjedočenjem Petra Draganje, Mile Nižetića i Alojzija Šuprahe u petak je nastavljeno suđenje nekadašnjem predsjedniku Komisije nogometnih sudaca i dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Željku Širiću i bivšem tajniku NK Karlovac Nevenu Šprajceru, vezano za plaćanje „poštenog suđenja“ na utakmicama.

Draganja je istaknuo kako je od srpnja do kraja listopada 2011. bio član Nadzornog odbora Hajduka. Kazao je kako je tada stav kluba bio da ima „nepoželjno suđenje“. 

Potom se osvrnuo na utakmicu Split – Hajduk iz kolovoza te godine, na kojoj su „bijeli“ bili oštećeni. Kad je Hajduk u rujnu krenuo na slavonsku „turneju“, Draganja je iskoristio priliku da se sastane s Širićem, kojega do tada nije poznavao pa je susret dogovorio preko jednog poznanika. 

– Milo Nižetić i ja smo se našli s njim u jednom kafiću u Osijeku i popili „prijateljsku kavu“. Razgovarali smo na temu suđenja i zamolili ga da nam prilikom delegiranja budu dodijeljeni razumni suci, koji nas neće oštetiti. Širić je s kazao kako nema ništa protiv da se pomogne našem klubu. Spomenuo je da je ostalo „nekih repova“ od prije, odnosno da je ostala obveza bivšeg predsjednika kluba Joška Svaguše prema njemu. Rekao je i da se vidio s Malešom, ispričao je svjedok. 

Potom mu je prezentiran njegov iskaz iz istrage kada je naznačio kako im je Širić poručio da mu „Svaguša nije platio dogovoreni iznos za kup koji je Hajduk osvojio“, te da je spominjao kako mu je „Hajduk dužan i iz vremena Igora Štimca“.

Na upit je li na tom sastanku bilo govora o „spiskovima sudaca“, Draganja je odgovorio niječno. 

No, prilikom svjedočenja u USKOK-u je drugačije iskazivao: 

„Širić je rekao da je Hajduk sam kriv jer mu nije dostavio prijedlog sudaca. Dogovorili smo se da ćemo mu predati listu sudaca za koje želimo da nam sude, kao i one koje ne želimo“.

U daljem je odgovaranju na pitanja napomenuo: 

- Imali smo osjećaj da nas neki suci potkradaju. Rekli smo tada Širiću kako nas te večeri čeka utakmica sa Cibalijom u Vinkovcima, a on nam je uzvratio kako ćemo imati dobro suđenje. Tu je utakmicu Hajduk odigrao odlično, a i suđenje je bilo korektno. Ja sam kasnije nazvao Širića da mu se zahvalim.

Draganja je, potom, ispričao kako su, po povratku u Split, Nižetić i on razgovarali s Malešom, koji im je priopćio da već ima kontakt sa Širićem. 

– Rekao je da ima sponzore koji nemaju veze s legalnošću i da će razgovarati s njima, kazao je svjedok. Na upit da to pojasni odgovorio je kako pretpostavlja da ti sponzori posluju ilegalno i da su trebali dati novac u kešu. 

Ustvrdio je kako je stav Nadzornog odbora bio da klub može stajati samo iza isplata preko računa. 

Napomenuo je i kako je Nižetić bio zadužen da napravi popis poželjnih i nepoželjnih sudaca. U istrazi je, pak, naznačio kako je mu je Nižetić predao te spiskove na memorandumu Hajduka, što je njemu zasmetalo pa ih je prepisao na druge listove papira i predao Širiću u hotelu Consul u Splitu. 

Draganja je potvrdio taj svoj iskaz, dodavši kako se još jednom našao sa tadašnjim čelnikom sudačke komisije u Consulu, te da je tada s njima bio i Fredi Fiorentini. 

– Zahvalio sam se Širiću na suradnji i kontaktu, a on mi je kazao da poručim Malešu, s kojim se dugo nije čuo, da mu se javi. Ja sam mu ponudio radove na njegovoj vikendici na Braču, ukoliko mu je to potrebno, jer znam neke građevinare, a on je to odbio. Prenio sam kasnije Malešu njegovu poruku, te su se njih dvojica i Nižetić našli na večeri, napomenuo je svjedok. Potvrdio, zatim, kako je Svaguša svojevremeno dobio 700 tisuća kuna nagrade za osvojeni kup, konstatiravši: 

– To mi je bilo čudno jer ja dolazim iz drugog sporta, plivanja, gdje su ovakvi iznosi nezamislivi.

Nižetić je, pak, posvjedočio kako je u inkriminirano vrijeme bio član Uprave Hajduka. Potvrdno je odgovorio na upit je li u kolovozu 2011. na jednoj utakmici Mosora vidio Širića, rekavši kako su se samo usput pozdravili. No prilikom svojevremenog ispitivanja u USKOK-u naznačio je kako je iz tadašnjeg razgovora sa Širićem shvatio da on želi razgovarati s Malešom, ali ne preko telefona, te je on o tome putem SMS poruke obavijestio predsjednika Hajduka. 

Svjedok je, zatim, ispričao kako su članovi uprave, nakon što je njihov klub bio oštećena na utakmici sa Splitom, otišli u Hrvatski nogometni savez i zatražili da Hajduk ubuduće ima korektno suđenje, na što im je odgovoreno kako će se povesti računa o njihovim prigovorima. Nižetić se osvrnuo i na spomenuti sastanak njega i Draganje sa Širićem u Osijeku, ustvrdivši kako je bilo spomenuto 10 – 15 poželjnih i isto toliko nepoželjnih sudaca, no da nije bilo govora o konkretnim imenima. 

No, u istrazi je rekao kako su bila spominjana imena, a da je među nepoželjnima, između ostalih, bio i Bruno Marić. 

Nekadašnji se Hajdukov vratar osvrnuo na sastanak  Maleša i njega, u konobi u zaleđu Splita, sa Širićem koji im je rekao kako će suđenje Hajduku biti korektno. Potvrdno je odgovorio na upit je li Širić spominjao božićnicu.

Na Nižetićevo je svjedočenje prigovor stavio zamjenik ravnatelja USKOK-a Tonči Petković, rekavši kako je taj iskaz u suprotnosti s onim što je svjedok govorio u istrazi. Nižetića je, inače, sutkinja Gordana Mihela Grahovac često opominjala zbog odgovora koji nisu imali veze s pitanjima. 

Njegove su pojedine izjave izazvale smijeh u sudnici. Tako je, između ostalog, na upit vezan za Širićevo spominjanje božićnice, odgovorio kako on pod tim pojmom podrazumijeva veselje, bračno putovanje, krstarenje, zatim „bor i ispod bora sviću“, poklone, anđele...

Širićev odvjetnik Krešimir Vilajtović je, pak, stavio prigovor na iskaz Draganje u istrazi, konstatiravši kako smatra da u USKOK-u nije vjerodostojno uneseno u zapisnik ono što je svjedok tada iskazivao.

Šupraha je u svome iskazu naveo uzvratnu utakmicu finala kupa u svibnju 2010. Šibenik – Hajduk. 

Tada je, kako je istaknuo, kod neriješenog rezultata bio poništen regularan gol Šibenčanima, odnosno pomoćni je sudac signalizirao (nepostojeće) zaleđe. Kazao je kako je na tribinama vidio Širića, a u njegovoj blizini Svagušu. Napomenuo je i kako su članovi Komisije sudaca, čiji je član Šupraha bio, nakon pregleda sporne snimke ustvrdili da je gol domaćina bio regularan pa je pomoćni sudac zbog toga dobio lošu ocjenu. 

Predočen mu je tada njegov iskaz iz istrage kada je ustvrdio kako je kontrolor na toj utakmici Stjepan Djedović nakon utakmice izjavljivao da je zaleđa bilo i da je odluka pomoćnog suca bila ispravna. 

– Djedović je nakon pregledane snimke bio suglasan s ostaklim članovima Komisije da je gol bio regularan, dodao je Šupraha.

Potom je ustvrdio kako je Maleša upoznao kad je postao predsjednik Hajduka i da mu se on požalio na suđenje. Šupraha mu je zbog toga organizirao susret sa Širićem pa su se našli na parkingu ispred restorana u Krapinskim Toplicama. 

Kako u tom lokalu nije bilo mjesta porazgovarali su u automobilu tadašnjeg čelnika splitskog kluba. Razgovor je, prema svjedokovim riječima, tekao u smislu Malešovih žalbi i Širićeva uvjeravanja da će Hajduk imati pošteno suđenje. Tada, kako je dalje naznačio Šupraha, nitko nije tražio niti nudio novac. 

Drugim sastancima Širića i Maleša, on nije prisustvovao.

Na upit je li njemu nekada netko ponudio „pare“ za pošteno suđenje, svjedok je uzvratio: 

- Ja sam desetak godina bio zaposlenik MUP-a i obavještajne zajednice i kao takav sam bio izvan dosega takvih osoba.

Suđenje će biti nastavljeno 8. studenog kada bi trebao svjedočiti Hrvoje Maleš.

I. Došen
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/draganja-svjedocio-i-zaboravio-stimca-siric-mi-je-rekao-da-mu-je-svagusa-duzan-za-kup-216048 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d511d78bb8e0e4cdf28dad0aecbb86fa66e3f8b5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Draganja+svjedo%C4%8Dio+i+zaboravio+%C5%A0timca%3A+%C5%A0iri%C4%87+mi+je+rekao+da+mu+je+Svagu%C5%A1a+du%C5%BEan+za+Kup&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fdraganja-svjedocio-i-zaboravio-stimca-siric-mi-je-rekao-da-mu-je-svagusa-duzan-za-kup-216048 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fdraganja-svjedocio-i-zaboravio-stimca-siric-mi-je-rekao-da-mu-je-svagusa-duzan-za-kup-216048 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => i nižetić promijenio dio iskaza [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajduki nižetić promijenio dio iskaza

Draganja svjedočio i zaboravio Štimca: Širić mi je rekao da mu je Svaguša dužan za Kup

Piše PSD.
25. listopada 2013. - 20:38
Na Nižetićevo je svjedočenje prigovor stavio zamjenik ravnatelja USKOK-a Tonči Petković, rekavši kako je taj iskaz u suprotnosti s onim što je svjedok govorio u istrazi. Nižetića je, inače, sutkinja Gordana Mihela Grahovac često opominjala zbog odgovora koji nisu imali veze s pitanjima. 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 05:27