StoryEditorOCM
DalmacijaSRAMOTNO STANJE U VRGORAČKOJ ZDRAVSTVENOJ USTANOVI

VRGORAČKI DOM NARUŠENOG ZDRAVLJA U vodi laboratorij, rendgen, ljekarna...

Piše PSD.
18. siječnja 2010. - 21:03
Strop uništen vlagom, voda kapa po aparatima, sifoni na podu začepljeni su kako voda ne bi poplavila cijelu prostoriju, vlaga je podignula pod − to je slika laboratorija vrgoračkog Doma zdravlja, koji je jedna solinska tvrtka renovirala prije godinu dana.

Zatekli smo se u tim prostorijama posve slučajno, a to što smo ondje vidjeli nagnalo nas je da provjerimo stanje cijelog Doma zdravlja. Voda prodire i u prostoriju s rendgenom, treba vam kišobran kad ulazite u gradsku ljekarnu koja se nalazi u sklopu Doma zdravlja, dok pojedine liječničke ordinacije nisu obojene deset godina.

Neki liječnici trebaju gasiti računalo kad priključe dvije telefonske linije, a cijeli je krov u lošem stanju i prokišnjava. Situacija ispred Doma zdravlja još je gora jer pacijenti nemaju gdje parkirati automobile, pa ih ostavljaju u Vukovarskoj ulici, koja je u sklopu državne ceste Vrgorac − Ploče.

Tako svaki dan možete naići na malu kolonu auta koja zauzima jedan prometni trak u toj ulici, i samo je pitanje dana kad će se tu dogoditi nesreća. Sve ovo ne bi bilo toliko zabrinjavajuće da vrgorački Dom zdravlja prije ulaska u županijski Dom zdravlja nije na svojem računu imao oko šest milijuna kuna, tvrdi naš izvor koji je želio ostati anoniman.

− Tada je ljudima obećano da će se taj novac uložiti u renoviranje Doma zdravlja te izgradnju parkirališta i helidroma. Međutim, do danas ništa od toga nije napravljeno − naglašava naš sugovornik.

Neslužbeno doznajemo da su gradski čelnici organizirali nekoliko sastanaka o ovoj temi s ravnateljem županijskog Doma zdravlja dr. Miranom Propadalom.


Na tim je sastancima bilo dogovoreno da će se taj novac postupno ulagati u vrgorački Dom zdravlja, što bi se dalo zaključiti i iz našeg razgovora sa zamjenikom gradonačelnika Vrgorca Željkom Pervanom.

− Grad Vrgorac u nekoliko je navrata organizirao sastanke s ravnateljem županijskog Doma zdravlja dr. Miranom Propadalom i županom Antom Sanaderom, na kojima smo dobili čvrsta jamstva da će županijski Dom zdravlja u skladu sa svojim mogućnostima pristupiti uređenju našeg Doma zdravlja, te da će se izgraditi parkiralište i helidrom. Nadamo se da će se ti projekti uskoro realizirati, na zadovoljstvo stanovnika Vrgoračke krajine − rekao nam je dogradonačelnik Pervan.

O stanju u vrgoračkom Domu zdravlja razgovarali smo i s ravnateljem dr. Miranom Propadalom, koji nam rekao:

− Na računu tada nije bilo šest milijuna kuna, to je bilo davno, a mislim da je bilo između 300 i 400 tisuća kuna − ističe dr. Propadalo. Obećao je da će uskoro poslati radnike da srede vrgorački laboratorij.

MATE PRIMORAC / EPEHA

Dr. Propadalo: Imamo i puno gorih objekata

 − Smatram da je vrgorački Dom zdravlja u jako dobrom stanju, u županiji imamo puno gorih objekata.

Prema svojim mogućnostima ulažemo u vrgorački Dom zdravlja, a uskoro ćemo pristupiti izgradnji krova i renoviranju prostorija u kojima je smješten rendgen – zaključio je dr. Propadalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:14