StoryEditorOCM
DalmacijaREPOVI ŠTRAJKA

"Građevno": Purlija prijeti osmorici radnika otkazom

Piše PSD.
3. kolovoza 2014. - 01:20
Ponovno problemi u vrgoračkom građevinskom poduzeću “Građevno”. Naime, prije nekoliko dana jedan dio radnika, njih oko 17 stupilo je u štrajk jer po njihovim riječima nisu dobili plaću već dva mjeseca. Štrajk je prekinut kad je isplaćena jedna plaća.

No, kako su nam se radnici požalili, od tada ih vlasnik tvrtke Vojo Purlija, drži na “ledu”, neraspoređeno i prijeti im otkazom. Prestrašeni radnici požalili su nam se da Purlija preko svojih špijuna, provodi internu istragu tko stoji iza štrajka, odnosno tko stoji iza pobune radnika proteklih mjeseci i sprema mu otkaz. Ističu da ih je svih 17 bilo neraspoređeno, a da ih je sad ostalo osam.

Podsjetimo, radnici gotovo mjesec i pol dana su štrajkali i prosvjedovali ulicama grada jer nisu dobili plaću pet, a neki čak deset mjeseci. Purlija je tijekom svibnja isplatio sve zaostale plaće, no radnici tvrde da od tada nisu dobili ni jednu, a ne mogu dobiti ni povrat poreza jer im nisu plaćani doprinosi i porez. Purlija je u jednom od naših razgovora rekao kako ne može dopustiti da mu ulica vodi tvrtku. Ovaj put nije odgovorio na naš poziv.
M. Primorac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:21