StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: GRAD NA NOGAMA!

Pogledajte kako je bilo na prosvjedu gdje su se Zadrani pobunili protiv puštanja Darka Kovačevića na slobodu

Piše Iva Ivanac
19. prosinca 2018. - 20:11
zadar11

Prosvjed koji se u srijedu popodne održao u Zadru u znak protesta protiv puštanja Darka Kovačevića Daruvarca (31) iz pritvora, te u znak potpore žrtvi koja se još uvijek oporavlja od zadobivenih ozljeda, organizirale su stuedntice Sveučilišta u Zadru i članice Facebook grupe Mame iz Zadra. 

Prosvjed koji se održao u organizaciji studentica sa Sveučililišta u Zadru te Facebook grupe "Mame iz Zadra", započeo je na Narodnom trgu nakon čega se više stotina ljudi uputilo prema zgradi Županijskog i Općinskog suda u Zadru. Ispred zgrade suda prosvjednici su izvisili transparente na kojima je pisalo "Po japankama se zlodjelo poznaje",  "Smrt pravosuđu i zakonodavstvu" te "I ja sam Lorena", a nekolicina njih je zapalila i lampione te izvjesila osmrtnicu hrvatskom zakonodavstvu i pravosuđu.

"Umrli zbog nedostatka transparentnosti, humanosti, morala i pravednosti. Dugi niz godina su bolovali od korumpiranosti i na kraju je ta teška bolest prevladala", piše na osmrtnici ostavljenoj ispred zgrade suda.

 

30. travanj 2024 18:21