StoryEditorOCM
Zadar plus"SJEĆAŠ SE"

Zoran Jelenković ima novu pjesmu: "Nisu li prve ljubavi i lijepe i tužne istovremeno? Uvijek mi je baš to bila neiscrpna tema..."

Piše Zadarski.hr
29. studenog 2022. - 18:14

Zadarski kantautor, Zoran Jelenković, snimio je novu pjesmu i za nju napravio video uradak.

Pjesma se zove "Sjećaš se", te je, prema Zoranovim riječima, u glazbenom žargonu, "izvučena" iz ladice jer je zahtjevala godine iskustva i inspiracije da bi se dobio željeni finalni karakter pjesme.

"Sjećaš se" je iskrena ljubavna priča koja govori o prolaznosti života i o mladenačkim ljubavima koje se nikad ne zaboravljaju. Takve su priče i inače neiscrpna i inspirativna tema mnogih Zoranovih pjesama. Takve mu teme predstavljeju emotivno zadovoljstvo, a kako je rekao, vjeruje i mnogim drugima.

image

zoran jelenković

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

- Pjesma "Sjećaš se" rađena je pomalo u retro varijanti kao "sentiš za dušu". Gradacijom sam želio postiže žal, pa čak i malu dozu ljutnje što sve lijepo brzo prolazi te se gubi kroz razne etape života... Osim u uspomenama, prve ljubavi često ne mogu trajati vječno, tako da bi se one mogle nazvati i tužnim lijepim uspomenama istovremeno – kaže nam Zoran.

Autor glazbe, stihova i aranžmana je sam Zoran Jelenković, koji se zahvaljuje svim glazbenicima i snimateljima koji su sudjelovali na ovom studijskom projektu. Uz Zorana koji je svirao klavir i sintesajzer sudjelovali su i sinovi Šime Jelenković kao prateći vokal, te Ivan Jelenković na bubnju i udaraljkama. Električnu gitaru je svirao Kristofor Josip Jurjević, a bas gitaru Pave Ruić. Kao prateći vokal na pjesmi sudjeluje i Glorija Zrilić.

Za pjesmu "Sjećaš se“ napravljen je i video spot koji se snimao na lokacijama u gradu Zadru i u Kneževoj palači. Snimatelj je Marko Lokas, a režija Marko Lokas – Zoran Jelenković.

Zoran se također zahvaljuje i modelima iz modne agencije "Colors“ Ane Gojanović iz Zadra, Lani Perinović i Stipanu Marčini kao i samoj Ani Gojanović.

I za kraj Zoran se zahvaljuje svim pratiteljima njegove glazbe te mu je želja da pjesma „Sjećaš se“ ostavi trag, kao i njegove ostale uspješnice na ovu temu.

26. travanj 2024 22:07