StoryEditorOCM
Zadar plusLIJEPA GESTA

Zbog kemoterapije smo izgubile trepavice, ali Đana nam vraća ljepotu

21. rujna 2017. - 11:12
lucic_trepavice-200917

Kada je Zadranka Đana Lučić na svojoj Facebook stranici objavila poziv sugrađankama koje primaju kemoterapiju da besplatno kod nje ugrade trepavice, nije mogla ni sanjati koliko će se brzo objava proširiti društvenim mrežama i kako će žene reagirati. Pozive već dva dana prima iz svih dijelova Hrvatske, a ona stoga poziva i druge kozmetičke salone da se uključe u ovu plemenitu akciju, uljepšaju žene i, što je najvažnije, vrate im osmijeh na lice. Jer, ova je žena shvatila koliko je ponekad malo potrebno za sreću.

- Od svih djelatnosti koje "Đana Studio za estetiku" nudi, najviše zapravo uživam raditi trepavice - tako da smo svi sretni. Ja radim ono što volim, dobijem osmijeh klijentice, a one lijepe trepavice i maleni osjećaj zadovoljstva u bolesti s kojom se bore - govori s osmijehom Đana.

Ona je medicinska sestra koja je godinama radila u estetskoj kirurgiji, a prije godinu dana otvorila je i svoj salon koji nudi usluge ugradnje gela, trajnog laka, trepavica i microbladinga. Od malih nogu pak u sebi njeguje humanitarnu crtu - još od djetinjstva kada je pomagala životinjama i u kući napravila mali azil, do danas kada lijepom gestom uljepšava žene u svom salonu.

- Kad uđete u đir darivanja, poklanjanja i kad na taj način postanete dio nečije sreće, taj vas osjećaj prati stalno i gura naprijed. Ljetos je s mojom obitelji boravila i jedna 13-godišnja djevojčica Leona iz Slavonskog Broda koja zbog financijske situacije nije nikada bila na moru. Stopila se s nama i znam da smo je usrećili, pa barem na tri tjedna. To je za sve neprocjenjivo iskustvo - opisuje Đana suznih očiju.

Prije nekoliko dana sinula joj je i ova ideja za pomoć ženama koje prolaze kroz kemoterapiju, ostaju bez kose i trepavica. Potaknula ju je na to klijentica Ružica koja upravo prolazi takvu fazu. Nakon što joj je Đana ugradila trepavice, Ružica je otišla na kemoterapiju u Split, gdje su i druge pacijentice primijetile promjenu.

- Ružica mi je rekla: “Znaš, dušo, sve su žene tamo zamijetile moje nove trepavice!“ U tom trenutku sam shvatila koliko njoj to znači i da ja to svima želim napraviti. Tada sam stavila objavu na Facebook - rekla nam je Đana. Inače usluga ugradnji volumenskih trepavica stoji 300 kuna, tretman traje oko sat i pol, a radi se na način da se postavlja više umjetnih dlačica na jednu postojeću trepavicu i tako se popunjavaju praznine.

- Njezina je gesta izrazito humana, to samo mogu shvatiti žene koje su bolesne poput mene i kojima otpada kosa. Kad već nemam kose, neka bar imam trepavice! Jako me dirnulo i obradovalo to što Đana radi, zahvalna sam joj. Ma osjećam se prekrasno - govori nam i Ružica, kojoj je ovaj čin puno značio, a možda ju je najviše dirnulo to što će sada i drugim prijateljicama moći preporučiti ovaj salon.

- Tijekom rata, kad su nas prognali iz kuće, dobila sam od nepoznate žene jednu jaknu. I dandanas se sjećam koliko mi je ta jakna značila. Zato ovo radim. Okrenite se oko sebe i pogledajte koliko ima potrebitih, a koliko je malo potrebno da ih se usreći. Vjerujem da to svatko od nas ima u sebi, samo to treba osvijestiti - zaključuje Đana i još jednom poziva žene da je kontaktiraju preko Facebook profila ili na mobitel 098 910 4227.

07. svibanj 2024 10:35