StoryEditorOCM
Zadar plusIDEJE ZA UREĐENJE

Zadranka Patricia oduševljava pratitelje kreativnim idejama: Volim svakodnevnim stvarima dati dozu šarma... Tko kaže da moraš baciti staru konzervu?

Piše Sandra Lapenda Lemo/SD
8. kolovoza 2020. - 08:01

“Cijeli život sam okrenuta prema estetici i pridajem veliku pažnju detaljima", ovim riječima zadarska studentica Patricia Baradić opisuje svoju ljubav prema DIY projektima koji oduševljavaju njezine pratitelje na Instagram profilu i vjerne čitatelje njezina istoimenog bloga. Patricia je završila Hotelijersko-turističku školu i potom upisala studij Kultura i turizam na Zadarskom sveučilištu, a upravo je za vrijeme prve godine studija napravila svoj Instagram profil, godinu dana nakon otvorila blog pod vlastitim imenom.

- Uvijek sam voljela estetiku i posebnu pažnju pridajem najmanjim sitnicama u životu. Volim svakodnevnim stvarima dati neku dozu šarma i učiniti ih zanimljivima. Jedna sam od onih osoba koja pomno pakira poklone za druge, satima poslužuje hranu i piće i namješta svih 10 jastučića na krevetu. Trudim se u svemu vidjeti nešto lijepo i ako nije, pretvoriti to u lijepo. Tko kaže da moraš baciti staru konzervu ako je možeš pretvoriti u zanimljivu teglicu za biljke?

Studentica sam, ali i dalje živim s roditeljima i bratom u obiteljskoj kući. Moja soba je mjesto koje je uređeno po "mom guštu", a uskoro u suradnji s jednim brendom radim makeover tog prostora koji ću zabilježiti na blogu. Velika želja mi je jednog dana imati svoju kuću koja će biti uređena onako kako oduvijek želim i moram priznati da već znam kako će izgledati. Ono čemu se posebno veselim je ideja da i u vlastitoj kući imam svoj studio/ radionicu u kojoj ću držati sav materijal i pribor za izradu te uživati u kreiranju - veli nam dvadesetogodišnja kreativka te dodaje kako se ljubav prema DIY projektima javila u djetinjstvu.

- Uvijek sam voljela nešto stvarati, izrađivati i time se kreativno izražavati. U osnovnoj školi sam jako voljela modni dizajn, za vrijeme srednje škole šminkanje, a u fakultetskim danima pojavila se ljubav prema interijerima i dekoracijama. DIY projekti su na profil stigli u vidu projekta "DIYtjedan", gdje svaki dan tijekom tjedna dijelim korake i materijale za svih 7 projekata. Obveze mi, nažalost, ne dopuštaju više tako ubrzan tempo, ali trudim se što češće obogatiti svoj profil nekim novim projektom.

image
Privatni Album

Kako jer došla na ideju da otvori svoj blog i profil na Instagramu?

- Profil na Instagramu nastao je spontano. Htjela sam odmak od svakodnevice, a ideja je da dijelim sve one male stvari koje nam živote čine ljepšima, kao što je uređenje prostora, DIY projekti i savjeti, a zna zalutati i poneki recept budući da sam u karanteni otkrila svoj skriveni talent za slastice. Kad vidim koliko se ljudi skupilo na profilu u kratkom vremenu od godinu dana, imam povratnu informaciju da radim nešto dobro i korisno, a to mi potvrđuju i poruke dragih pratitelja u kojima mi pišu kako sam im baš ja velika inspiracija. Upravo takva zajednica je nešto čemu se nisam nadala na početku, ali sam iznimno zahvalna. Blog je nastao na nagovor dečka koji mi je ogromna podrška u svemu što radim...

Jednu noć odlučila sam ostati budna i bez ikakvog znanja i tuđe pomoći krenula sam s kreiranjem stranice i sadržaja za nju. Tu je nastao moj blog pod vlastitim imenom jer, za razliku od svega što radim, kod smišljanja imena nisam nimalo kreativna. Blog je zamišljen kao dopuna profilu jer mi omogućuje više prostora za dijeljenje raznih sadržaja, sve je tamo gdje ja želim, za razliku od Instagrama. Veseli me vidjeti da je blog čitan, posebno danima kad ne objavljujem ništa - kazuje Patricia.

Na pitanje koji su joj omiljeni DIY projekti, Zadranka uzvraća da joj je to jedno od najtežih pitanja, jer u šali često kaže da je to kao da pitate majku koje dijete joj je draže, a ona ih ima 50. U svaki je, dodaje, uloženo puno truda, ideja, vremena, ali i novca.

Njezine pratitelje nedavno su oduševile plastične bočice koje je obojila DIY bojom od praška za pecivo koje je doslovce radila danima, a najveća potvrda da im se projekti zaista sviđaju su fotke njihovih verzija koje dobiva u inbox.

Na pitanje koji su joj planovi za budućnost, odgovara kako bi voljela što duže stvarati sadržaj za Instagram i voditi blog.

- Nadam se da će Instagram i idućih godina biti jednako zanimljiv i korišten te da neće pasti u sjenu kao što su blogovi zadnjih godina. Voljela bih pri završetku studija pokrenuti vlastiti posao, a Instagram mi može poslužiti kao dobra pozadina u tome. Upravo sam tu ostvarila divna prijateljstva i niz poslovnih suradnji, a vidjet ćemo što budućnost donosi - zaključuje Patricia.

DIY papirnate vrećice

Odrežite komad ukrasnog papira i savijte ga na sredini (po dužini) te zalijepite pomoću ljepila za papir.

Donji dio papira koji će biti dno vrećice presavijte prema gore te napravite oblik kao na slici. Gornji i donji rub ponovno presavijte i dobro zalijepite.

Na vrhu vrećice škarama napravite proreze s obje strane i savijte papir do željene veličine. Pomoću ljepila spojite oba ruba kako bi vrećica dobila svoj pravi oblik.

Po želji dodajte ukrasni papir, tekst ili dodatke kako biste vrećice personalizirali.

DIY cvjetni vijenci

Odaberite željeno umjetno bilje i cvijeće koje ćete koristiti kao aranžman na vijencima. Poigrajte se različitim veličinama, vrstama i bojama kako bi djelovalo što ljepše.

Pomoću vrućeg ljepila lijepite cvjetove u suprotnim smjerovima kako biste dobili "puniji" aranžman.

Obogatite ih zelenim listićima eukaliptusa ili nekog drugog bilja i također zalijepite vrućim ljepilom.

Pomoću konopca, jute ili rafije napravite "vješalicu" za vijence te ih postavite na zid na različite razine kako bi skupa djelovali što zanimljivije.

26. travanj 2024 01:40