StoryEditorOCM
Zadar plusGLAZBENA POSLASTICA U PETAK

Zadarski glazbenici okupili se u "Leb i sol tribute" - projekt odobrili izvorni članovi grupe!

Piše Zadarski.hr
14. veljače 2017. - 19:33
LEBISOLtributeposter

Leb i sol i danas je, više od četiri desetljeća od osnivanja, najveći makedonski i jedan od najznačajnijih bendova s područja bivše Jugoslavije. Izvorna kombinacija jazza, rocka i etna otisnuta na kultnim pločama rezonira virtuoznim i drugačijim zvukom, potpuno različitim od nekadašnje i današnje konfekcije.

Ipak, magija Leb i sola najbolje se sluša, osjeća i zvuči uživo, a tako će biti predstavljena i ovaj petak u Forum Blues Baru uz Hars - Leb i sol tribute band.

Leb i sol sa zadarskim pečatom, jer su se zahtjevnog zadatka prihvatili gitarist Ivan Petani, bubnjar i pjevač Dario Botić, basist Dario Rudić i klavijaturist Donat Mandić. Iskusni glazbenici premijerno će predstaviti projekt odobren od izvornih članova grupe.

- Klavijaturist Kokan Dimuševski izrazio je zadovoljstvo što i u Zadru postoji bend koji će podsjetiti na njihov rad. To nas posebno veseli, jer smo i sami dugogodišnji fanovi grupe Leb i sol, a izvođenje njihove glazbe uživo poseban je osjećaj - govori Dario Botić.

Prepoznatljivi spoj jazza i tradicionalnog etno folka u skladbama poput "Devetke" i "Uči me majko, karaj me", karakteristične 7/8-inske mjere i nekonvencionalne ljestvice u službi rocka samo su dio repertoara Harsa, odnosno legendarnih Leb i sol s kojima je susret u Callegru zakazan točno u 22 sata.

Ulaz je i ovaj petak slobodan.

01. lipanj 2024 13:25