StoryEditorOCM
Zadar plusSVE JE ZA 10!

Zadar je u turističkoj inspekciji prošao jako dobro: evo kako nas vide mladi Nijemci i bračni par iz Izraela koje smo sreli u gradu

Piše Matea Magaš
7. lipnja 2022. - 17:59

Kako vide naš grad, jel' im fina spiza, jesu li cijene previsoke, jesmo li ljubazni domaćini... Ta i još poneka pitanja postavili smo jutros nekolicini turista koje smo zatekli u jutarnjoj šetnji Poluotokom.

Prve koje smo zaustavili bili su mladi Nijemci, studenti povijesti. Anika, Juan, Frenie i Matle upravo su uživali u kuglici sladoleda ispred crkve Sv. Šime, za koju su rekli da je duplo veća nego Hanoveru, odakle dolaze.

- Osim što je velika, jako je ukusna. Ali sva je hrana ovdje odlična. Svi smo vegetarijanci i baš smo jučer pojeli najbolju pizzu ikad – komentirao je Matle iskreno, te dodao kako su i cijene vrlo korektne.

- Mislim da su niže nego kod nas, posebno još ako znate gdje treba kupovati i jesti. Uglavnom izbjegavamo zamke za turiste – ističu.

Naglasili su kako je zanimljivo da tako mali grad ima toliko aktivnosti, od izleta do nacionalnih parkova, satova ronjenja, kajakarenja i slično.

- A s druge strane, odmakneš se samo malo dalje i možeš uživati u miru i tišini uz more, što je predivno – komentirala je Frenie.

Svima su Zadrani vrlo simpatični i nisu imali nikakvih problema.

Evo i njihovih ocjena:

Hrana – 10

Cijene – 9

Zabavni sadržaji – 10

Plaže i more – 10

Čistoća – 9

Ljubaznost – 10

image

Grupa njemačkih studenata povijesti

M.m./Slobodna Dalmacija

Na Narodnom trgu naišli smo na simpatičan stariji par, koji je upravo gledao u izlog s cipelama.

- Odakle dolazite – upitali smo ih.

- Izrael – odmah je kao iz topa odgovorio Hearel te dodao kako je njemu ovo već drugi put u našem gradu, dok je njegovoj supruzi, prvi.

- Oduševljena sam gradom, poviješću i ljudima. Jako ste simpatični - pohvalila nas je Sarah, a Hearel nam je tiho prišapnuo kako su ga zadivile naše žene koje su prelijepe. Hrana im je jako ukusna, grad iznimno čist.

image

Par iz Izraela

M.m/Slobodna Dalmacija

A more... More je posebna priča.

- U društvu smo od 20 ljudi, stigli smo iz Splita s dva velika katamarana i plovimo obalom. Moram priznati da nisam u životu vidio čišću i ljepšu obalu i uvale od vaše. Stvarno nešto predivno – rekao je Hearel te dodao kako gdje god putuje nastoji pronaći trag ili svog naroda, Židova. U Zadru mu to, po prvi put ikad, nije uspjelo.

- Našao sam geto u Splitu i jednu zajednicu u Dubrovniku, no ovdje nitko ne zna postoji li kakva židovska ostavština – rekao je i nas zamislio. I zaista, nismo se mogli sjetiti postoji li igdje u Zadru.

Ocjene za naš grad:

Hrana – 10

Cijene – 9

Zabavni sadržaji – 10

Plaže i more – 10

Čistoća – 10

Ljubaznost – 10

26. travanj 2024 13:43