StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: U ZADRU OTVOREN PRVI 'ART BUVLJAK'

Umjetnička djela, slike, odjeća, torbice, fini porculan… Sve na jednom mjestu i – ima cjenkanja!

Piše L.B.
6. ožujka 2018. - 19:46
buvljak5-060318

„Art-market“ ili jednostavno buvljak uz neizostavni prefiks „art“, otvorio se u utorak u Zadru – događaj je izazvao značajnu pozornost, jer Zadar uistinu nikada nije imao „Art market“, mjesto gdje će i djela umjetničke vrijednosti biti ponuđena kupcima i biti predmetom cjenkanja, baš kao na „pravom“ buvljaku.

Zadarske likovne umjetnice Silvijana Dražović i Nives Brajković su uz svoje izlagačke stolove izazvale malu pomutnju, jer se do radova ove dvije umjetnice inače ne može doći po tako promotivnim cijenama kakve su za svoja umjetnička odredile u utorak.

Prvi zadarski Art market otvoren je u srijedu u prostorijama HDLU-a u Ulici Kraljskog Dalmatina na Poluotoku (uličica gdje su kino plakati!) i ostat će otvoren do subote, svakodnevno od 10 do 19 sati (u subotu do 15).

- Dvadesetak je izlagača, no mi smo vrlo neformalna grupa, može nam se pridružiti tko god misli da ima nešto prikladno za donijeti, pokazati, prodati… Ovo je naše prvo izlaganje i prvo predstavljanje javnosti, a cilj nam je da Zadar dobije svoj stalni Art market. To ne znači 365 dana godišnje, već da se sa gradskim ocima dogovorimo oko nekog prostora gdje bi se Art market održavao barem jednom mjesečno. Nema nikakve sumnje da to Zadru treba – kazala je Silvijana Dražović.

Umjetnički i ručni radovi, nakit, ali i original torbice, cipele ili odjeća sa dalekih putovanja našle su svoje mjesto na Art marketu. Ima i vrlo starih porculanskih figurica i atraktivnih staklenih „retro“ tanjura. Ima i otmjenog,  srebrnog pribora za jelo… Pravi Art Buvljak.  

09. svibanj 2024 10:42