StoryEditorOCM
Zadar plusODRŽAN 13. MILENIJSKI SKOK SA ZADARSKE RIVE

U jugom uzburkano more skočilo tri tisuće sudionika

Piše B.S.
27. srpnja 2019. - 18:37
20190727_161311

Jako jugo u subotu poslijepodne nije omelo održavanje najmasovnijeg skoka s jadranske obale, 13. DM Millenium jumpa. Sa kamenih ploča na zadarskoj rivi u uzburkano more skočilo je oko tri tisuće sudionika.

Uz tri najmasovnija skoka u dominu i dvostrukom dominu, posebnost ovogodišnjeg izdanja DM Millenium jumpa bit će i 200 metara dug natpis “Save this planet” kojeg će sudionici složiti svojim tijelima. Time ćr svijetu poslati i poruku o važnosti očuvanja prirode i okoliša.

Sudionici su svojom kotizacijom podržali i nastavak rada Škole plivanja za djecu s poteškoćama u razvoju zadarskog Dječjeg vrtića Latica.
Školu plivanja, koja grupnim radom i aktivnostima na bazenu potiče razvoj samostalnosti, jačanje samopouzdanja i osjećaj pripadnosti malih polaznika u dobi od četiri do sedam godina, osnovali su organizatori dm millennium jumpa.

Posjetitelji i sudionici i ove su godine mogli pristupiti besplatnim dermatološkim pregledima koje je obavljao tim dermatologa Hrvatskog dermatološkog društva pod vodstvom ugledne dermatologinje i venerologinje akademkinje Mirne Šitum. Riječ je o dm-ovoj inicijativi "Moje ljeto – nešto drugačije", a svi zainteresirani su uz stručne preglede eventualnih promjena na koži mogli naučiti i kako se najbolje zaštititi od sunca.

28. travanj 2024 12:37