StoryEditorOCM
Zadar plusODLIČAN UČENIK I TALENTIRANI SPORTAŠ

Toni Župan (16): Želim igrati vaterpolo u Hrvatskoj, a Sandro Sukno mi je zakon!

Piše Ana Franić
18. listopada 2017. - 23:19
zupan3-181017

Toni Župan, odličan učenik drugog razreda Pomorske škole u Zadru, smjer tehničar za brodostrojarstvo, ovog je ljeta bio najmlađi igrač Vaterpolskog kluba Brodograditelj iz Betine u seniorskoj kategoriji ljetne druge hrvatske vaterpolske lige.

Ovaj 16-godišnji Zadranin u vaterpolo se zaljubio još kao dijete, sa sedam godina, kada je prvi put zaigrao na Murteru.
- Na Murteru sam naučio plivati, ali tamo sam i prvi put otišao na trening. Odmah sam zavolio taj sport i shvatio da to želim trenirati. Igram za vaterpolo klub "Zadar 1952" za juniore na poziciji lijevog vanjskog - govori nam Toni koji ljeti igra i za VK Brodograditelj Betina već 10 godina i ima dvojnu registraciju kako bi mogao nastupati za oba kluba.

Uz vaterpolo ima i drugu ljubav, a to je brodostrojarstvo, za koje je odlučio da želi upisati već u sedmom razredu osnovne škole, a tu želju je i ispunio. Planira završiti i brodostrojarski fakultet, i to već sada zna da želi studirati u Bakru jer je to jedan od najboljih pomorskih fakulteta.

- Toni je jedan od najboljih učenika u razredu i prolazi s odličnim uspjehom, a kada su u pitanju sportske obveze svi profesori su tolerantni te mu izlaze u susret - govori nam Sanja Ivanac, Tonijeva razrednica.

Sukno mi je zakon

Na pitanje što bi želio u bućnosti raditi, igrati vaterpolo ili ploviti, Toni nam ko iz topa odgovara:
- Kada bih morao birati, izabrao bih vaterpolo jer ipak ne možeš igrati cijeli život. Tu priliku ne bih propustio.
U slobodno vrijeme vrlo često zaigra košarku s prijateljima, onako iz zabave, a kao i svi mladi voli i izlaske.

Na nedavnoj Juniorskoj završnici Kupa Hrvatske koje se odigralo u srpnju, sa svojom ekipom iz VK Zadar 1952 osvojio je četvrto mjesto, a kaže kako najviše žali za izgubljenom utakmicom protiv Mornar Brodospasa iz Splita.

- U Zagrebu smo u polufinalu Kupa Hrvatske igrali protiv Mornara iz Splita i vodili smo 6:2, ali napravili smo nekoliko pogrešaka i na kraju izgubili. To mi je ostalo u lošem sjećanju, ali sljedeći put ćemo znati bolje - kaže Toni i dodaje da su za njegov uspjeh zaslužni i treneri iz oba kluba koji su stalno uz njega.

Jedan od najdražih igrača mu je Sandro Sukno jer smatra da je on jedan od najboljih igrača svijeta, a ne bi se žalio da uspije ostvariti sportske uspjehe slične njegovima - objašnjava Toni, čija je jedina želja da VK Zadar 1952 uđe u Prvu hrvatsku ligu.

- Želim li otići vani? Što se tiče vaterpolske budućnosti, definitivno bih htio ostati u Hrvatskoj!

26. travanj 2024 12:03