StoryEditorOCM
Zadar plusFOTOREPORT

The Screaming Wheels razbudio Klub u Kneževoj, nova basistica Slavica Tucakov donijela svježinu i lepršavost društvu istarskih bluesera iz Memphisa

Piše M.K.
29. ožujka 2022. - 12:38

Grupa The Screaming Wheels iz Novigrada u Istri nastupila je u ponedjeljak navečer u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, u okviru programa Klub u Kneževoj Koncertnog ureda Zadar.

image

The Screaming Wheels

Željko Karavida

Grupa je osnovana u rujnu 2018. godine, uoči sudjelovanja na tadašnjem natjecanju Croatia Blues Challenge gdje su pobijedili i predstavljali Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memphisu. Osnovu benda činili su Denis Makin i Leo Anđelković koji su sastav proširili sudjelovanjem basiste Danijela Teodorovića i bubnjara Erlea Đurđevića. Odlaskom basiste, bend je dobio novu članicu Slavicu Tucakov koja je, pokazao je to nastup u Zadru, tek drugi u nizu s Wheelsima, unijela svježinu, lepršavost i novu energiju.

image

The Screaming Wheels

Željko Karavida

Teško je ne zavoljeti The Screaming Wheels čija se iskrena naklonjenost blues rocku može jasno osjetiti u svakoj pjesmi, autorskoj ili ponekom coveru kojega opet odsviraju na svoj način. Zarazna je energija koju šire s pozornice, pa je zadarska publika zdušno podržala njihovo gostovanje i pokazala da je blues rock, baš poput jazza, klasike i drugih glazbenih žanrova, također "doma" u odlično opremljenoj Koncertnoj dvorani braće Bersa, koja je lako izišla na kraj i s reskim zvukom istarskih bluesera.

31. svibanj 2024 11:14