StoryEditorOCM
Zadar plusČETVRTA SMOTRA KLAPA ZADARSKE ŽUPANIJE U VUKOVARU

Šest klapa zadarskog kraja gradu heroju darovat će pjesmu

25. travnja 2018. - 22:42

Već četvrtu godinu zaredom, u Hrvatskom domu Vukovar, Zadarska će županija pjesmom darovati grada heroja i vukovarsku publiku oduševiti nastupom lokalnih klapa. Naime, u subotu 28. travnja u Vukovar dolazi šest klapa, tri ženske, dvije muške i jedna mješovita te će svojim nastupima predstaviti cijelo područje Zadarske županije, priobalni dio, otoke, zaleđe i grad Zadar.

Prije samog nastupa, u predvorju Hrvatskog doma Vukovar bit će otvorena izložba fotografija Miljenika Domijana pod nazivom „More i vode Zadarske županije“ ustupljena od strane Narodnog muzeja. U 20 sati predviđena je spomenuta smotra na kojoj će nastupiti klapa Uzorita iz Sukošana, Kandelora iz Zemunika, Libar iz Privlake, Školji s otoka Pašmana, Koporan iz Poličnika, Idro iz Zadra, solist Marko Zekanović uz glazbenu pratnju Ante Sjauša. Ulaz na smotru je za zaljubljenike u dalmatinsku pjesmu besplatan.

U nedjelju, u vukovarskoj crkvi sv. Filipa i Jakova na svetoj misi u 11 sati sudjelovat će sve gostujuće klape koje će pjevati tijekom cijele liturgije. U sklopu posjete Vukovaru, zadarske klape će u pratnji dva vijećnika u Županijskoj skupštini obići mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici te položiti vijence na Ovčari i Memorijalnom groblju. Posjetit će i Spomen dom hrvatskim braniteljima na Trpinjskoj cesti.

U Borovu Selu 2. svibnja 1991. ubijeno je 12 hrvatskih policajaca, a istog dana ubijen je i hrvatski redarstvenik Franko Lisica na brdu Štikovača na području Općine Polača. Istoga dana, 18. studenog 1991. četnici su neprijateljskim prodorom okupirali Vukovar i Škabrnju. Ovim se posjetom u organizaciji Zadarske županije i sponzora Cesta Zadarske županije d.o.o., obilježavaju i ovi tragični događaji, odaje se počast preminulima u Domovinskom ratu, njeguje prijateljski odnos s Vukovarsko-srijemskom županijom koji traje desetljećima te se završavaju dani Zadarske županije i najavljuje Dan grada Vukovara 3. svibnja.

27. travanj 2024 08:54