StoryEditorOCM
Zadar plusMEĐUNARODNI FESTIVAL

Prestižna nagrada u Portugalu za turistički video otoka Zadarskog arhipelaga!

Piše Zadarski.hr
9. studenog 2023. - 17:05

Na nedavno održanom renomiranom Međunarodnom festivalu turističkog filma ART & TUR u Portugalu Zadarski arhipelag je u središte pozornosti došao zahvaljujući filmu ‘Zadar ArchipelaGO - Inviting Adventure‘, koji je osvojio drugo mjesto u kategoriji ‘Turistički proizvod: Prirodni turizam’. 

Šesnaesto izdanje Međunarodnog festivala turističkog filma ART & TUR završeno je 28. listopada 2023. godine u gradu Caldas da Rainha. Tijekom četverodnevnog događaja prikazana su 82 filma iz užeg izbora za natjecanje odabrana između 262 pristigla iz 47 zemalja, a ocjenjivala ih je komisija od 43 stručnjaka. ART&TUR dio je CIFFT-a, međunarodnog tijela koje svake godine bira najbolji svjetski turistički film na nekoliko festivala posvećenih tom žanru širom svijeta.

U produkciji nagrađivane tvrke Level 52 iz Labina za devet udruženih turističkih zajednica Zadarskog arhipelaga snimljen je promotivni film koji slavi prirodne ljepote i avanturistički duh regije kroz bike aktivnost. Za materijal koji je sniman tijekom pet dana proteklog rujna, autori su prešli preko 2.000 km širom Zadarskog arhipelaga. 

Sanel Isanović, direktor tvrtke Level 52, kaže o razmjerima i inspiraciji projekta: „Uzevši u obzir ogromno i inspirativno područje na kojem smo imali privilegiju raditi, ovaj film će otkriti iznimne mogućnosti vožnje biciklom po prekrasnim otocima Zadarskog arhipelaga. Planiranje snimanja bilo je posebno zahtjevno zbog veličine područja koje iznosi nevjerojatnih 1.300 km², te obuhvaća oko 300 otoka. Odabirom lokacija željelo se prikazati ljepotu i raznolikost zadarskog otočnog područja. Ova nagrada je cijelom Level 52 timu dodatno priznanje za ovako zahtjevan projekt. Zahvaljujem se direktorici Ivani Čarić i njezinim kolegama iz drugih turističkih zajednica uključenima u projekt što su prepoznali pristup i način na koji Level 52 producira turističke filmove."

Ovim se priznanjem prepoznao izvanredan projekt promocije biciklizma na zadarskim otocima, a Zadarski arhipelag stavljen je na svjetsku kartu odredišta koja nude nevjerojatne mogućnosti aktivnog turizma i istraživanja prirodnih ljepota.

- Ova nagrada je vrhunski uspjeh i potvrda truda kojeg smo uložili u razvoj i promociju aktivnog turizma. Film na prelijep način prikazuje specifičan spoj prirodnih ljepota i avanturističkog duha kojeg naši gosti mogu doživjeti u Zadarskom arhipelagu, a nadamo se da ćemo s ovim, kao i s još dva promotivna filma koja su trenutno u pripremi na temu pješačenja i kajaka, na naše otoke privući još više zaljubljenika u aktivni turizam, izjavila je Ivana Čarić, direktorica TZ općine Sali i glavna koordinatorica ovog projekta. Naglasila je kako će udružene turističke zajednice nastaviti raditi na promociji i razvoju turističkog proizvoda arhipelaga, a ovakva nagrada je svakako dodatan poticaj za buduće projekte i priznanja.

28. travanj 2024 02:21