StoryEditorOCM
Zadar plusIZBOR LJEPOTE

Predstavnica Nikaragve nova je Miss Universe, naša Ličanka Andrea Erjavec nije se uspjela plasirati u Top 20

Piše Hina
9. studenog 2023. - 20:45

Predstavnica Nikaragve Sheynnis Palacios izabrana je u subotu za najljepšu ženu svijeta na 72. natjecanju za Miss Universe u Salvadoru na kojem su prvi put sudjelovale i žene majke te dvije transrodne kandidatkinje.

To je prva pobjeda predstavnice Nikaragve koja je pobijedila na izboru za Miss Universe. Za prvu pratiteljicu izabrana je predstavnica Tajlanda, a za drugu pratilju Australka. Sheynnis Palacios (23), primila je krunu iz ruku prošlogodišnje pobjednice, Amerikanke R‘Bonney Gabriel, Miss Universe 2022. Najljepša žena svijeta, izabrana među 83 natjecateljice, ocijenila je da su zahvalnost i poniznost njezine najbolje osobine. Naglasila je važnost jednakosti plaća između žena i muškaraca "u bilo kojoj domeni" i ustvrdila da "za žene nema granica".

image

Miss Kolumbije, Camila Avella, udana natjecateljica i majka

Marvin Recinos/Afp

Kolumbijka Maria Camila Avella (28), i Michelle Cohn iz Gvatemale prve su dvije majke koje su sudjelovale na natjecanju čiji su organizatori željeli da natjecanje bude otvorenije. Prva majka uspjela se probiti među pet finalistica.

image

Prvi plus size model na izboru Miss Universe, Miss Nepala Jane Dipika Garrett

Marvin Recinos/Afp

Predstavnica Portugala, Marina Machete, prva je transrodna žena, a Nepalka Jane Garret, prva je žena čije su obline veće od uobičajenih za Miss Universe i obje su prošle u krug među 20 natjecateljica.

image

Miss Portugala, Marina Machete, transrodna žena

Marvin Recinos/Afp

Predstavnica Hrvatske bila je 23-godišnja Andrea Erjavec iz Perušića u Lici, no nije ušla među prvih 20. Čestitala je pobjednici i organizatorima, te istaknula kako će izbor za Miss Universe 2023. zauvijek pamtiti.

image

Miss Universe Hrvatske Andrea Erjavec

Promo/

Sljedeći izbor za Miss Universe održat će se u Meksiku.

27. travanj 2024 12:17