StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: HUMANA GESTA UČENIKA EKONOMSKE ŠKOLE

Pekli kolače pa sakupili 4000 kn za Odjel neurologije!

Piše Iva Ivanac
9. prosinca 2016. - 20:15
ucenici_donacija11-091216.JPG

Da mladima nije samo zabava na pameti i da svoje dane ne troše uzalud dokazuju i učenici srednje Ekonomsko - birotehničke i trgovačke škole Zadar koji su Odjelu za neurologiju Opće Bolnice Zadar donirali čak 4 tisuće kuna.

- U sklopu likovne radionice „Pinel“ često organiziramo akcije humanitarnog karaktera pa smo se tako ove godine odlučili prikupiti novac za zadarski Odjel neurologije koji je, kako nam kažu, u lošem stanju. Stoga smo pokušali pomoći koliko god je u našoj moći - kaže nam učenica i jedna od sudionica ove akcije, Ena Jaša.

Novac se prikupljao od prodaje kolača u srednjim školama u Zadru, ali i u staroj gradskoj jezgri.

- Učenici su pekli kolače i prodavali ih na štandovima, a odaziv je nevjerojatan. Svi su se priključili akciji i odlučili pomoći, od srednjoškolaca, roditelja pa sve do kolega i turista – govori nam profesorica Katja Duplančić Vladičić koja je ujedno i voditeljica likovne radionice „Pinel“.

No ovo nije prvi put da polaznici radionice pomažu svom gradu. I prije su se održavale slične akcije pa su tako darivali Odjel za ginekologiju i porodiljstvo, Odjelu za kirurgiju i Odjelu za pedijatriju Opće Bolnice Zadar.

Od njihovih novaca Odjel za neurologiju je uspio nabaviti 4 digitalna tlakomjera, 3 puls oksimetra i 2 stetoskopa navodi nam sestra Ana Škara koja je zajedno s doktoricom Anamarijom Mrđen učenicima uručila zahvalnicu i cvijeće.

- Zahvaljujem u ime cijelog odjela na ovom vrijednom pothvatu koji nas je iznenadio i obradovao zbog toga što ste tim plemenitim postupkom otkrili kako naša mladost ima sluha i osjećaja prema bližnjima. To nas je ganulo i potaklo da vjerujemo u humanu budućnost kojoj ste vi ovim činom zalog i potvrda – pohvalila je učenike doktorica Mrđen.

26. travanj 2024 23:11