StoryEditorOCM
Zadar plusIŽ - OTOK SKIJANJA I VATERPOLA

Ovoliko olimpijskih pobjednika i svjetskih prvaka na jednom škoju svijet nikad nije vidio!

Piše Borut Gatara
9. srpnja 2019. - 21:26
iz.JPG

Iž - otok skijanja i vateprola!

Ne, to nije slogan nekog novog brenda (ali tko zna) već poveznica sa otokom Ižom i onim što se događa na tom malenom otoku 15-ak milja od Zadra.

Prvo Iška kraljica a onda i povijesna vaterpolo utakmica.

S jedne strane bivši hrvatski Olimpijci koje je predvodio Perica Bukić, dvostruki olimpijski pobjednik, četverostruki prvak svijeta, Dubravko Šimenc, zlatni iz Seoula i tri puta klupski prvak Europe, Tomislav Paškvalin i Deni Lušić i dvostruki zlatni s Olimpijade i svjetski prvaci, Milivoj Bebić, iški zet, najbolji igrač svih vremena i legenda šibenskog Solarisa Roko Akrap.

VAKANZA Zadar sa mješovitim selekcijom te selekcija Iž za koju se valjda prijavio cijeli otok Iž!!
Rezultat najmanje bitan iako možemo spomenuti da su Ižani pod dojmom izgubili od Titana, pa onda potom razbili VAKANZA selekciju da bi potom gledatelji vidjeli uzbudljivu utakmicu između Titana i VAKANZE koja je završila 6:6.

Pregršt vaterpolo poteza,”mađarica”, šraubi,”Bukićevih malih mrežica”, Paškvinih driblinga i svega ostalog moglo se vidjeti na Ižu.

Veliki broj starih i mladih koji su hrlili prema igračima kako bi se slikali za uspomenu,prisjećanje na stara vremena i televizijske prijenose utakmica čije su sudionike ovog puta mnogi imali po prvi put vidjeti uživo,upoznati se s njima pa čak i zaigrati protiv njih.

Vaterpolo igralište u centru Velog Iža ispred stare čitaonice upisano je na vaterpolsku kartu jednih od najljepših mjesta odigravanja utakmica.

VAKANZA kao pokret još jednom je opravdala svoju ulogu kao najbolji ambasador vaterpola ali i sportskog/destinacijskog turizma i oživljavanja malih mjesta smislenim i zanimljivim sadržajima.

Presjednik MO Veli Iž, gdin Siniša Kulišić na visokoj razini zadatka zadužen za gastro druženje svih sudionika u prekrasnom ambijentu Svežnja.

Posebna zahvala Renatu Golemu, žiteljima Velog i Malog Iža, MO Veli Iž, konobi Kod Barbe, Yellow ball na doprinosu u organizaciji.

28. travanj 2024 19:39