StoryEditorOCM
Zadar plusZAVRŠEN PRVI "MEMORIJAL MIRKA MIOČIĆA"

Najbolji kvizaš Živanović, "lovac" Kotiga drugi, najuspješniji Zadranin Karlo Plazina!

Piše Ana Franić
2. listopada 2017. - 14:56
memorijal

U nedjelju navečer u Arsenalu završeno je prvo izdanje otvorenog kviza prvenstva "Memorijal Mirka Miočića", dvodnevno natjecanje najboljih kvizaša i ljubitelja enigmatike.

- Vrlo smo zadovoljni odazivom ljudi, pogotovo što su sudjelovali i najbolji kvizaši Hrvatske. Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli pri organizaciji, pogotovo donatorima i sponzorima. Nadamo se da će ovo natjecanje postati tradicija, a sljedeće godine ćemo s organizacijom krenuti ranije kako bi se mogli prijaviti i na natječaje za sredstva, rekao je Lovro Jurišić, član Kvizaške udruge Zadar – Udruga KviZD.

"Memorijal Mirka Miočića" okupio je 186 kvizaša, od kojih se njih 86 natjecalo u pojedinačnom kvizu, 51 par u kvizu parova, a 41 četveročlana ekipa u ekipnom kvizu.

U disciplini Pojedinačni kviz pobijedio je Perica Živanović, drugi je bio "lovac" Dean Kotiga, a treći Ivan Vlahek. S ukupnim šestim mjestom, najbolji Zadranin bio je Karlo Plazina.

U Kvizu parova najbolji su bili Dean Kotiga i Perica Živanović, drugi se bili Ivan Andonov i Neven Milijić, a treći Krešimir Štimac i Mladen Vukorepa. Najbolji zadarski par bili su Šime Gverić i Ivan Vulić, koji su zauzeli odlično peto mjesto.

Na Ekipnom kvizu na "Memorijalu Mirka Miočića" najbolja je bila ekipa "Prstići" u sastavu Dean Kotiga, Perica Živanović, Neven Milijić i Mladen Vukorepa. Drugo mjesto pripalo je ekipi „K.u.K. Improvisatoren“ u sastavu Maja Rogulj, Krešimir Štimac, Krešimir Sučević Međeral i Rudi Mrazović, a treća je bila ekipa „Tena, Ena i 2 kretena“ u sastavu Tena Jurišić, Ena Šarić, Ivan Vlahek i Filip Karačić. Četvrto mjesto pripalo je najboljoj zadarskoj ekipi "Sočna gomilica" u sastavu Petra Vuica, Karlo Plazina, Šime Gverić i Neven Trgovec.

28. travanj 2024 06:12