StoryEditorOCM
Zadar plusTRADICIJA NE POSUSTAJE U DVORU SONJE PETRIĆEVE

Najbolja vina imaju Pjerino Petrić i Vinko Pavlović

Piše Zadarski.hr
12. lipnja 2017. - 22:10
IMAG0521

Vinko Pavlović, svima poznati zadarski obrtnik ima najbolje bijelo vino na 16.natjecanju vina na Belafuži, a Pjerino Petrić je najbolji u proizvodnji crnog vina 2016.g,a pa time i pobjednik ovogodišnje 'belafuže' jer, kako Talijani kažu - samo je crno vino - vino, sve ostalo je bevanda.

Tako je odlučio višečlani stručni žiri sastavljen od novinara i vinskih stručnjaka te drugih poznavatelja vina. Uglavnom, tu su bili i neizbježni Marjan Tomac, Nedjeljko Jusup, Ante Kolega Bage i Jozo Balić.

Vinsko natjecanjue na Belafuži zapravo je tradicionalna i sasvim posebna mala zadarska fešta u dvoru Sonje Petrić koja se mada narušena zdravlja i u visokim godinama rado pridruži zabavi koju već godinama organizira Društvo prijatelja Belafuže, sad na čelu sa Nenad Petrić Peki

Domaćini su gostima i vinarima nakuhali i napekli svega: od meda i kobacica do srdela i puža na buzaru. Pozivu na puže i vina nisu odljeli ni gradonačelnik Branko Dukić ni njegov prethodnik Božidar Kalmeta, a novi je gradonačelnik pobjednicima i uručio nagrade.

26. travanj 2024 07:32