StoryEditorOCM
Zadar plusONI SU NAŠI HEROJI

Nagrada "Ponos Hrvatske" Udrugi navijača Tornado i Tinu Brolichu

Piše Ivica Gjergja
3. veljače 2018. - 21:09
tin

Sinoć je u Zagrebu održana svečana 13. dodjela priznanja Ponos Hrvatske, koje od 2005. najhrabrijim i najplemenitijim građanima zajednički organiziraju Udruga Ponos Hrvatske, HRT i 24 sata. Među 15 laureata, dva su iz Zadarske županije - Udruga navijača Tornada te Tin Brolich.

Zadarski navijači nagrađeni su za humanitarni bojkot utakmice. Dok se utakmica igrala na Višnjiku, 3,500 ljudi ispunilo je dvoranu Jazine, a sav prihod od ulaznica, ukupno 28,600 kuna, Tornado je donirao oboljeloj sugrađanki Anđeli Piplović. U ime Udruge navijača priznanje je preuzeo tajnik udruge Vice Genda.

Svečana dodjela nagrade Ponos Hrvatske herojima koji su svojom hrabrošću, humanošću, poštenjem i dobrotom obilježili 2017. Tin Brolich (28) konobario je u Biogradu i ugledao automobil koji je sletio u more. Skočio je za njim. Auto je potonuo prednjim krajem, a Tin je uspio otvoriti stražnja vrata. Pokušao je izvuci vozača (83), a onda mu se u spašavanju pridružio još jedan gost. Uspjeli su čovjeka izvuci na obalu i spasiti mu život. Tin se poslije vratio na posao i odradio smjenu do kraja.

Na hrabrim djelima laureatima je čestitala im je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović te izaslanik Vlade Republike Hrvatske, ministar Damir Krstičević.

30. travanj 2024 13:06